פאד קפאו: אטריות אורז עם נתחי בקר צ'ילי

פאד קפאו | צילום: בועז לביא
פאד קפאו | צילום: בועז לביא

עז תלם מראה אהבה לנודלס ומציג את הפאד קפאו החדש: המנה התאילנדית הטובה והמוכרת בשדרוג מרענן, עם אופציות לשינוי לפי העדפותיכם

88 שיתופים | 132 צפיות

 

פאד קפאו, או מחבת בזיליקום בתרגום חופשי, היא אחת ממנות הדגל של המטבח התאילנדי. בהשראת השפית סבינה ולדמן (המגישה פאד קפאו במסעדת בומביקס מורי בקריית אונו) הוחלף האורז המאודה הפשוט באטריות ארוכות ורחבות, ובמקום בשר טחון השתמשתי בנתחונים עבים של כתף בקר. מי שאוהב בשר רך יותר יכול להשתמש בסינטה, באנטרקוט או בנתח שרירי אחר.

החומרים ל-2 מנות |   בינוני  |   בשרי

1/2 חבילה (200 גר') אטריות אורז (שערות, ריבועים או מקלונים)
400 גר' בשר בקר טרי חתוך לרצועות
3 שיני שום קצוצות דק או כתושות
1 שאלוט או 1/2 בצל סגול חתוך לקוביות
1 פלפל צ'ילי חריף פרוס דק
חתיכת שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
1־2 כפות רוטב סויה
1־2 כפות רוטב דגים תאילנדי
1 כפית סוכר חום או חתיכה קטנה של סוכר דקלים מפורר
עלים מצרור גדול של בזיליקום (עדיף בזיליקום תאילנדי/פרסי)
2־3 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס (או עירית שום)
2 ביצים

אופן ההכנה

1. משרים את האטריות במים קרים במשך 40 דקות.

2. אם משתמשים באטריות ארוכות גוזרים אותן לאורך של כ־20 ס"מ. מסננים.

3. יוצקים מים רותחים על האטריות, משהים במשך 20־30 שניות ומעבירים לכלי עם מים קרים. מסננים.

4. מחממים מחבת רחבה על אש גדולה עד שהיא לוהטת.

5. מוסיפים את השמן והבשר וצורבים כדקה בכל צד עד שהבשר מזהיב. מוציאים לצלחת.

6. מוסיפים למחבת את הבצל, השום, הצ'ילי והג'ינג'ר ומטגנים־מערבבים במשך כחצי דקה.

7. מוסיפים את הרטבים והסוכר, מחזירים את הבשר ומוסיפים את הבזיליקום והבצל הירוק.

8. מערבבים היטב ומתקנים תיבול.

9. מכינים ביצי עין במחבת נפרדת.

10. מסדרים את אטריות האורז בצלחות הגשה ומניחים את המוקפץ.

11. מניחים על כל מנה ביצת עין, מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.

פאד קפאו | צילום: בועז לביא
פאד קפאו | צילום: בועז לביא

 

מתכונים של עז תלם שישדרגו לכם את הנודלס :
מדריך הנודלס השלם של עז תלם
המלזית שלי: אטריות ביצים ברוטב קוקוס ירוק
לביבות סובה וקישואים

צילום בועז לביא | סטיילינג ענת לבל