ביסארה: תבשיל פול ומלוחייה מיובשת
אחרי הגשם הראשון ובעקבות הקור שמתחיל לחדור לבתים, השף סאלח כורדי מפנק אותנו במתכון פשוט לתבשיל פול עשיר ומנחם. כי אין דרך טובה יותר להתחמם
המלוחייה שצומחת פרא בקיץ נקטפת, מיובשת ונטחנת לאבקה, שממנה אפשר להכין תבשילים במשך כל הסתיו והחורף.
החומרים ל- 4 מנות | קל | פרווה
500 גר' פול שבור
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
4 כוסות (1 ליטר) מים חמים
1/2 כפית כמון
מלח
1/2 כוס אבקת מלוחייה יבשה (ניתן להשיג בשווקים או לייבש עלי מלוחייה ולטחון בעלי ומכתש)
לרוטב
4 שיני שום
1 פלפל ירוק חריף
מיץ סחוט מ־2 לימונים
אופן ההכנה
1. משרים את הפול במים במקרר במשך לילה. מסננים.
2. מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
3. מוסיפים את המים, הכמון, המלח והפול ומבשלים במשך שעה, עד שהפול רך והמרקם סמיך וחלק.
4. מוסיפים את אבקת המלוחייה וממשיכים לבשל ולערבב במשך 10 דקות.
5. כותשים במכתש ועלי את השום והפלפל החריף, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
6. מעבירים את התבשיל לצלחת ויוצקים מעט מן הרוטב ומעט שמן זית.
7. אפשר להגיש את התבשיל קר או חם.
צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן