מסבחת קישואים בטחינה עם זרעי קצח

מסבחת קישואים בטחינה עם זרעי קצח | צילום: אנטולי מיכאלו
מסבחת קישואים בטחינה עם זרעי קצח | צילום: אנטולי מיכאלו

קישואים טריים מתובלים בסחוג פיקנטי ומעוטרים בטחינה אתיופית עם זרעי קצח מתחברים יחדיו לכדי מנת מסבחה מפתיעה ועשירה בטעמים. ארוחה מפנקת ברגע

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל–2 מנות

לקישואים
2 קישואים
2-3 כפות שמן זית
1 כף עלי תימין טרי
מלח ופלפל לפי הטעם

לסחוג הירוק
3 פלפלים ירוקים חריפים, שרופים בגריל או בתנור, קצוצים דק
1 שן שום קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
100 גר׳ שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

לטחינה
500 גר׳ טחינה+ עם זרעי קצח “סבא חביב”
400 גר׳ מים קרים
קורט מלח לימון
קורט מלח

להגשה
חופן עלי זעתר טריים/יבשים

טחינה+ עם זרעי קצח של "סבא חביב"
טחינה+ עם זרעי קצח של "סבא חביב"

 

אופן ההכנה

הקישואים
1. מתבלים את הקישואים בשמן, תימין, מלח ופלפל.

2. צולים את הקישואים על הגריל או בתנור שחומם מראש ל–200 מעלות במשך 20 דקות.

3. מקררים וחוצים כל קישוא.

הסחוג
1. מערבבים בקערה את כל חומרי הסחוג.

הטחינה
1. בקערה (או במעבד מזון) טורפים את כל החומרים עד לקבלת טחינה.

ההגשה
1. יוצקים טחינה על צלחת הגשה ומעליה מניחים את הקישואים.

2. יוצקים על הקישואים את הסחוג, מפזרים עלי זעתר מעל ומגישים.

מסבחת קישואים בטחינה עם זרעי קצח | צילום: אנטולי מיכאלו
מסבחת קישואים בטחינה עם זרעי קצח | צילום: אנטולי מיכאלו

 

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג תמי סגל | מתכונים דודו אלמקיאס, מסעדת דוד ויוסף
בשיתוף טחינה+ בית הבד הגלילי ״סבא חביב״

למתכונים נוספים של השף דודו אלמקיאס ממסעדת דוד ויוסף בהשראת סדרת מוצרי טחינה+ של "סבא חביב":

דלעת צלויה עם ירוקים בוויניגרט יוגורט-טחינה
סינייה דג וירקות מוקרמים בטחינה
עוף צלוי בלימון עם טחינה
קרמבל תפוחים ברוטב טחינה וגלידת וניל