פסטה שמנת, חלמונים, שום קונפי, גבינת בורסיין שום וצ׳דר מגורדת

מהממלכה המאוחדת במיוחד לשבועות, קבלו מתכון אנגלי לפסטה שמנת עם חלמונים מביצי חופש, גבינת בורסיין שום וגבינת צ'דר מגורדת מעל שייתן טוויסט לחג החלבי שלכם

88 שיתופים | 132 צפיות
פסטה שמנת, חלמונים מביצי חופש, שום קונפי, בורסיין שום, עשבי תיבול וצ׳דר מגורדת | צילום: בן יוסטר
פסטה שמנת, חלמונים מביצי חופש, שום קונפי, בורסיין שום, עשבי תיבול וצ׳דר מגורדת | צילום: בן יוסטר

חומרים ל־4 מנות:

500 גר׳ פסטה יבשה קצרה (חונקי כמרים, פנה, ריגטוני וכו׳)

50 גר׳ חמאה צרפתית

100 גר׳ שום קונפי (שיני שום שבושלו בשמן זית בטמפ׳ נמוכה עד שהתרככו, ללא שינוי בצבע)

2 בצלים בינוניים פרוסים דק

250 גר׳ שמנת מתוקה

100 מ״ל (1/2 כוס) יין לבן יבש

2 יחידות בורסיין שום ועשבי תיבול

6 חלמונים ביצי חופש

1/4 כוס עירית קצוצה

400 גר׳ גבינת צ׳דר מגורדת

אופן ההכנה:

מרתיחים מים ומלח לבישול הפסטה.

בסיר בינוני ממיסים את החמאה ומוסיפים את הבצל לאידוי עד שמתרכך. מוסיפים את היין הלבן ומרתיחים עד שהיין מאבד חצי מנפחו. מוסיפים את השמנת המתוקה, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

מבשלים את הפסטה בסיר עם מי המלח הרתוחים לפי הוראות היצרן (עד לדרגת אל דנטה).

לסיר עם השמנת מוסיפים, תוך כדי ערבוב מתמיד, את השום קונפי, גבינת הבורסיין, החלמונים, חצי מצקת ממי הבישול של הפסטה וחצי מכמות העירית הקצוצה.

בסיום בישול הפסטה מסננים אותה (לא שוטפים אותה), מעבירים אותה לסיר עם הרוטב ומערבבים היטב.

מעבירים לקערת ההגשה ומפזרים מעל, בנדיבות, צ׳דר מגורדת ואת את שארית העירית.

 

צילום: בן יוסטר; סטיילינג: דלית רוסו; שף: אריק ברגר; הגבינות של נני; ההפקה צולמה במסעדת ברנז'ה, דוד אלעזר 15, שרונה, תל אביב