שקשוקה סלק וגבינת עזים

שקשוקה סלק וגבינת עיזים | צילום: זוהר רון
שקשוקה סלק וגבינת עיזים | צילום: זוהר רון

שקשוקה שמתחילה בתנור בכלים אישיים עם סלק וגבינת עיזים שנמסה אל תוך עצמה ומסתיימת עם ביצים משגעות

88 שיתופים | 132 צפיות

שקשוקה נורא קלה להכנה, שנראית חגיגית ומושקעת. את השקשוקה הזו אופים בתנור ודברים יפהפיים קורים למטבעות גבינת העזים במפגש עם התנור הלוהט – הגבינה מתנפחת ומזהיבה ומקבלת קרום פריך. את הביצה שוברים פנימה לקראת סוף האפייה ומחזירים לתנור לביקור קצר. השקשוקה הזו נולדה לכלים אישיים, דווקא מפני שהיא אפויה, ואפשר לאפות את כל המנות ביחד.

החומרים (ל־4 סועדים):

2 סלקים בינוניים קלופים (ומבושלים במים עם סוכר עד שהם רכים או ארוזים בוואקום

20 מטבעות של גבינת עזים גד

כמה טיפות שמן זית

2 ענפים של תימין

4 ביצים

מעט מלח ים

 

אופן הכנה:

מחממים מראש תנור לחום בינוני (180 מעלות).

פורסים את הסלק לפרוסות דקות ואת מטבעות הגבינה חוצים לשניים. מסדרים בכלים אישיים מניפת רעפים של פרוסות סלק וגבינה לסירוגין. מטפטפים כמה טיפות של שמן זית ובוזקים קצת מלח מלמעלה. מפוררים עלים קטנים של תימין ושולחים לביקור ראשון בתנור. אופים כ־10 דקות או עד שהגבינה מקבלת כוויות זהובות.

מעבירים את התנור לחום תחתון בלבד.

מוציאים החוצה ושוברים ביצה אחת בכל כלי. מתבלים את הביצה עם קצת מלח ומחזירים לתנור עד שהחלבון יציב.

מגישים עם סלט ירוק של רוקט ליד.

שקשוקה סלק וגבינת עיזים | צילום: זוהר רון
שקשוקה סלק וגבינת עיזים | צילום: זוהר רון

 

טיפ להגשה:

כלים אישיים

אין דבר ששקשוקה שונאת יותר ממעבר דירה. הביצים נפתחות ונקרעות, הכל הופך למרק מצ'וקמק. כמעט בכל חנות כלי בית מוכרים היום מחבתות שקשוקה מהזן הפושטי ביותר, עשויות אלומיניום דק (מרגיש כמו פח), עם שוליים גבוהים ושתי ידיות. הן עולות בהתאם: בערך 20־30 ש"ח ליחידה. התאהבתי בהן בשנייה שנפגשנו. הן מתאימות למנה אישית (קוטר של 18־16 ס"מ) ומשמשות אותי מאז לעוד אלף דברים אחרים.

 

 המתכון בשיתוף מחלבות גד