שקשוקת תרד וגבינות

השקשוקה האדמונית לובשת לבן לקראת שבועות ומארחת במחבת גבינת סנט מור וקשקבל ספרדית

88 שיתופים | 132 צפיות

חומרים ל־4 מנות:

מחבת ברזל בקוטר 26 ס״מ שניתנת לחימום בתנור

2 שיני שום קלופות

1 בצל בינוני חתוך לקוביות גסות

מעט שמן זית לטיגון

400 גר׳ תרד שטוף

100 גר׳ עגבניות לחות חתוכות גס

מלח גס

פלפל שחור גרוס

חופן פטרוזיליה קצוצה

100 מ״ל שמנת מתוקה

8 ביצים

200 גר׳ גבינת קשקבל ספרדית מגורדת

150 גר׳ גבינת סנט מור חתוכה לטבעות בעובי 1 ס״מ

אופן ההכנה:

1. מרתיחים מים ומלח בסיר. מחממים תנור ל־160 מעלות.

2. חולטים את עלי התרד במים הרתוחים במשך 30 שניות, מסננים ומעבירים למי קרח.

3. מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומקטינים את הלהבה.

4. מסננים את עלי התרד ממי הקרח, מוסיפים אותם למחבת עם חצי מכמות העגבניות הלחות ומערבבים כ־2 דקות.

5. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים חצי מכמות הפטרוזיליה ואת השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה.

6. מסירים את המחבת מהאש ומוסיפים, תוך כדי ערבוב, את גבינת הקשקבל המגורדת. שוברים את הביצים על תכולת המחבת ומפזרים מלמעלה את העגבניות הלחות שנותרו ואת טבעות גבינת הסנט מור.

7. מכניסים את המחבת לתנור למשך 6-7 דקות (או לפי מידת העשייה הרצויה של הביצה), מפזרים מעל את שארית הפטרוזיליה, מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס ומגישים חם.

 

צילום: בן יוסטר; סטיילינג: דלית רוסו; שף: אריק ברגר; הגבינות של נני; ההפקה צולמה במסעדת ברנז'ה, דוד אלעזר 15, שרונה, תל אביב