עצמאות זה כן פיקניק: המנות שיסדרו לכם את המנגל של יום העצמאות

תפוחי אדמה פוטנסקה. צילום: בן יוסטר | סטיילינג: תמר סגל
תפוחי אדמה פוטנסקה. צילום: בן יוסטר | סטיילינג: תמר סגל

בפארק או בשטח, במרפסת או בגינה, ליד הבשר, במקומו, או כמנות פתיחה - השף אבי ביטון יצר לנו מנות מפתיעות, עם מוצרים מכל העולם שישתלבו נפלא עם המנגל של יום העצמאות

88 שיתופים | 132 צפיות

תוכן שיווקי | וילי פוד 

עלי גפן בגריל ממולאים בקובנייה טורקית

במדינות הים התיכון כמו מרוקו, יוון וטורקיה, עלי הגפן תופסים מרכיב חשוב בתפריט. מלבד הממולאים והממרחים השונים, משתמשים בעלים גם כדי לעטוף בשרים ודגים בגריל. הגרסה הצמחונית שלפניכם היא פתרון נפלא להתחיל ארוחת מנגל עשירה. מכינים את הממולאים בבית וברגע האחרון צולים אותם במשך כמה דקות על הגריל. מנה טבעונית שגם הקרניבורים יתלהבו ממנה.

עלי גפן בגריל ממולאים בקובנייה טורקית. צילום: בן יוסטר | סטיילינג: תמר סגל
עלי גפן בגריל ממולאים בקובנייה טורקית. צילום: בן יוסטר | סטיילינג: תמר סגל

החומרים ל–4–6 מנות

250 גר’ בורגול דק מושרה בארבע כוסות מים כשעה
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 כפות עגבניות מרוסקות Del Monte
5 כפות רכז רימונים וילי פוד
5 כפות שמן זית La Espanola
מלח לפי הטעם
20 יחידות עלי גפן וילי פוד

אופן ההכנה

מסננים את הבורגול.
במחבת מטגנים את הבצל בשמן  עד להשחמה. מוסיפים את הרסק והרכז, מטגנים 2 דקות ומערבבים עם יתר החומרים, למעט עלי הגפן. מצננים ויוצרים קציצות ארוכות ודקות. עוטפים כל קציצה בעלה גפן, צולים על הגריל עד להשחמה (כדקה) ומגישים.

תפוח אדמה פוטנסקה

האיטלקים אלופים בשילוב של חומרי גלם. ממעט מוצרים הם יודעים להכין ארוחה שלמה. רוטב פוטנסקה הוא רוטב עז, טעים ומלוח מעט שעשוי מחצילים, זיתים, פלפלים, שום ושמן זית. בדיוק המרכיבים שאנחנו הישראלים אוהבים כל כך.

תפוחי אדמה פוטנסקה. צילום: בן יוסטר | סטיילינג: תמר סגל
תפוחי אדמה פוטנסקה. צילום: בן יוסטר | סטיילינג: תמר סגל

החומרים ל–4–6 מנות

5 תפוחי אדמה עטופים בנייר אלומיניום
4 כפות חציל קלוי על 
האש Sera
2 פלפלים קלויים על האש Sera, קצוצים
15 זיתי קלמטה וילי פוד, קצוצים
2 שיני שום כתושות
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור בזיליקום קצוץ

לתיבול

5 כפות שמן זית La Espanola
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

צולים את תפוחי האדמה על גריל פחמים כשעה ורבע עד לריכוך.
קורעים גס בידיים את תפוחי האדמה, מערבבים עם יתר החומרים, יוצקים מעל את שמן הזית והמלח, מערבבים קלות ומגישים.