ערוק ב'רז – קובה אורז
סוד הדבק של האורז
88 שיתופים | 132 צפיות
קובה אורז היא אחת המלאכות המורכבות והארוכות. בימים הנדירים שבהם אמא שלי נרתמה לעבודה הייתי הסו שף הכי צייתן שאפשר. אז גם למדתי מהו סוד הדבק של האורז – רק כמה נתחי חזה עוף – כמה פשוט, ככה גאוני.
ערוק ברז' – קובה אורז
החומרים:
למעטפת:
- 3/4 ק"ג אורז
- 400 גר' חזה עוף טחון
- 1 כפית בהרט
- 1/2 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- 1 ביצה
- 1/4 כוס מים
למלית:
- 5 כפות שמן
- 2 בצלים קצוצים דק
- 500 גר' בשר בקר טחון גס או חתוך לקוביות קטנות (או עוף)
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית הל טחון
- 1/2 כפית בהרט
למרק:
- 10 כוסות מים
- 2 כפות אבקת מרק עוף
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית מלח
- 3 תרמיל הל (מעוך קלות)
אופן ההכנה:
המעטפת:
- שוטפים את האורז ומשרים במים חמים עד לכיסוי האורז למשך שעתיים.
- מסננים את האורז המושרה, מוסיפים את יתר החומרים למעטפת ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
- מכסים את העיסה בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך כשלוש שעות לספיגת הטעמים.
המלית:
- מחממים במחבת גדולה את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את הבשר או העוף וממשיכים לטגן תוך ערבוב.
- מוסיפים את הפלפל השחור, המלח, ההל והבהרט וממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב למשך כ- 15 דקות. מכבים את האש ומצננים.
המרק:
- יוצקים את המים לסיר רחב ועמוק, מוסיפים את אבקת המרק, הכורכום, המלח וההל.
הרכבת הקובות:
- נוטלים חופן מבצק המעטפת ובידיים רטובות יוצרים כדור (בגודל כדור טניס).
- יוצרים גומה במרכז ודוחסים 2 כפות מהמלית, סוגרים ומהדקים.
- מגלגלים לכדור חלק ,ובעזרת כפות הידיים פוחסים קלות לקבלת קובה שטוחה.
- מסדרים את הקובות בסיר המרק הרותח בשכבה אחת ובמרווחים גדולים.
- מנמיכים את האש ומבשלים כ- 15 דקות. מזיזים את הסיר ומפרידים בין הקובות למניעת הידבקותן. מוציאים את הקובות בעזרת כף גדולה ומחוררת.
למהדרין: אפשר לטגן את הקובות לאחר הבישול עד הזהבה קלה.
חשוב: אם אין מקום בסיר לבישול כל הקובות, יש לבשל בכמה פעמים ולא ליצור כמה שכבות. צפיפות בין הקובות תגרום להידבקותן.
מתוך: מגזין דרך האוכל