ערוק ב'רז – קובה אורז

סוד הדבק של האורז

88 שיתופים | 132 צפיות

קובה אורז היא אחת המלאכות המורכבות והארוכות. בימים הנדירים שבהם אמא שלי נרתמה לעבודה הייתי הסו שף הכי צייתן שאפשר. אז גם למדתי מהו סוד הדבק של האורז – רק כמה נתחי חזה עוף – כמה פשוט, ככה גאוני.

ערוק ברז' – קובה אורז

החומרים:

למעטפת:

  • 3/4 ק"ג אורז
  • 400 גר' חזה עוף טחון
  • 1 כפית בהרט
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס מים

למלית:

  • 5 כפות שמן
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 500 גר' בשר בקר טחון גס או חתוך לקוביות קטנות (או עוף)
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1/2 כפית בהרט

למרק:

  • 10 כוסות מים
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 תרמיל הל (מעוך קלות)

אופן ההכנה:

המעטפת:

  1. שוטפים את האורז ומשרים במים חמים עד לכיסוי האורז למשך שעתיים.
  2. מסננים את האורז המושרה, מוסיפים את יתר החומרים למעטפת ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
  3. מכסים את העיסה בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך כשלוש שעות לספיגת הטעמים.

המלית:

  1. מחממים במחבת גדולה את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הבשר או העוף וממשיכים לטגן תוך ערבוב.
  3. מוסיפים את הפלפל השחור, המלח, ההל והבהרט וממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב למשך כ- 15 דקות. מכבים את האש ומצננים.

המרק:

  • יוצקים את המים לסיר רחב ועמוק, מוסיפים את אבקת המרק, הכורכום, המלח וההל.

הרכבת הקובות:

  1. נוטלים חופן מבצק המעטפת ובידיים רטובות יוצרים כדור (בגודל כדור טניס).
  2. יוצרים גומה במרכז ודוחסים 2 כפות מהמלית, סוגרים ומהדקים.
  3. מגלגלים לכדור חלק ,ובעזרת כפות הידיים פוחסים קלות לקבלת קובה שטוחה.
  4. מסדרים את הקובות בסיר המרק הרותח בשכבה אחת ובמרווחים גדולים.
  5. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 15 דקות. מזיזים את הסיר ומפרידים בין הקובות למניעת הידבקותן. מוציאים את הקובות בעזרת כף גדולה ומחוררת.

למהדרין: אפשר לטגן את הקובות לאחר הבישול עד הזהבה קלה.

חשוב: אם אין מקום בסיר לבישול כל הקובות, יש לבשל בכמה פעמים ולא ליצור כמה שכבות. צפיפות בין הקובות תגרום להידבקותן.

מתוך: מגזין דרך האוכל