פאי בטטה

צלם: שירן כרמל | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש
צלם: שירן כרמל | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש

פאי בטטה הוא אחד המאפים הנפוצים ביותר בדרום ארצות הברית. האמריקאים אופים אותו לרוב לקראת חג ההודיה והוא ממשיך לככב בארוחות בהמשך וגם בתקופת הכריסמס

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

למחית הבטטה:
½1 ק"ג בטטות

לבצק:
360 גרם (½2 כוסות) קמח
20 גרם (1 כף) סוכר
1/2 כפית מלח
300 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
80-70 מ"ל (1/3 כוס) מי קרח

לפאי:
2 ביצים
200 גרם (3/4 כוס) סוכר חום כהה
1 כף תמצית וניל
½1 כפיות ג'ינג'ר טחון
4 כפיות קינמון
1 כפית אגוז מוסקט
מחית הבטטה שהוכנה
375 גרם (½1 מכלים) שמנת מתוקה

לציפוי:
סוכר חום
חופן אגוזי פקאן, קצוצים

אופן ההכנה:

מחית הבטטה:
שוטפים את הבטטות, דוקרים אותן במזלג ואופים במשך 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות עד שהן רכות. מניחים לבטטות להתקרר לגמרי, מקלפים אותן ומועכים למחית אחידה.

הבצק:
1. מעבדים את החומרים היבשים במעבד מזון.
2. מוסיפים את החמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד שהתערובת הופכת לפירורים גסים.
3. ממשיכים לעבד ומוסיפים את מי הקרח באטיות, כל פעם קצת, עד שהפירורים הופכים לבצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות.

הפאי:
1. מערבבים את כל חומרי הפאי עד קבלת תערובת חלקה ואחידה.
2. מרדדים את בצק הפאי המקורר ומכניסים לתבנית פאי עגולה. משטחים את מחית הבטטה על הבצק.
3. אופים במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מפזרים מעל סוכר חום ופקאנים קצוצים ומכניסים בחזרה לתנור ל-20 דק נוספות.