פאי גבינה ושבבי שקדים

מתכון לפאי גבינה משודרג שמתאים כקינוח לארוחה שלמה או פשוט כנישנוש לצד הקפה או התה

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים לתבנית פאי בקוטר 22 או 24 ס”מ (עם תחתית נשלפת):

לבסיס:

  • 2 כוסות (300 גרם) קמח
  • 1 כף סוכר דק
  • 100גרם חמאה מלוחה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2-3 כפות מים קרים

לשכבת הגבינה:

  • 500 גרם גבינת קוטג’
  • 3 ביצים גדולות 1/4כוס (40 גרם)
  • קמח 2/3 כוס (160 גרם)
  • סוכר דק 1 מכל (250 מ"ל)
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/3 כוס (50 גרם) שבבי שקדים קלויים

לציפוי:

  • 1-2 כפות רוטב מייפל
  • 2 כפות שקדים פרוסים קלויים

אופן ההכנה:

הבסיס:

1. מערבבים בקערת מעבד מזון את הקמח והסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים היטב עד קבלת פירורים. מוסיפים את המים הקרים ומעבדים רק עד קבלת כדור בצק רך מעט. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך חצי שעה לפחות.

2. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי 4-3 מ”מ. מרימים את הבצק בעזרת המערוך ומרפדים בו את תחתית ודפנות התבנית. דוקרים את הבצק במזלג.

3. אופים את הבצק במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות עד שהוא הזהיב.

שכבת הגבינה:

1. מערבלים את גבינת הקוטג' או מעבירים אותה דרך מסננת דקה לתוך קערת מיקסר. מוסיפים את הביצים, הקמח, הסוכר והשמנת ומערבלים היטב. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השקדים. יוצקים את התערובת לתבנית.

2 מנמיכים את התנור ל- 180 מעלות ואופים במשך 45 דקות.

הציפוי:

מוציאים את הפאי מהתנור ומורחים בסירופ מייפל. מפזרים מעל את השקדים הפרוסים ומצננים או מגישים בטמפרטורת החדר.

המתכון מתוך הספר "גבינה – עוגות וקינוחים" | מאת: אלינוער רבין | הוצאת קוראים