פאי חצילים וגבינת עזים

צלם: חגית פוגל
צלם: חגית פוגל

מתכון לפאי נפלא עם חצילים וגבינת עזים מאת שף אושרי לנקרי ממסעדת "כפות תמרים"

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

4 תבניות פאי אישיות בקוטר 16 ס"מ:


לבצק:

  • ½1 כוס קמח לבן
  • 100 גר' חמאה
  • 2 חלמונים
  • 4 כפות חלב

 

לחצילים:

  • 2 חצילים גדולים וארוכים, פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • שמן זית למשיחה
  • 1/2 כפית מלח

 

למלית:

  • 3 ביצים
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 250 גר' גבינת עזים
  • מלח
  • פלפל לבן
  • אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה:

1. מכניסים את הקמח ואת החמאה למעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים. מוסיפים את החלמונים ואת החלב וממשיכים לעבד במשך כ-2 דקות. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 3 שעות לפחות. מוציאים את הבצק, מרדדים ומשטחים בתבניות הפאי.

2. מושחים את פרוסות החצילים בעזרת מברשת במעט שמן זית, מפזרים את המלח וקולים בטוסטר פסים עד השחמה. מניחים את הפרוסות הקלויות על הבצק בתבניות הפאי.

3. טורפים היטב את הביצים והשמנת, מוסיפים את גבינת העזים ומתבלים במלח, בפלפל הלבן ובאגוז המוסקט. שופכים את המלית על פרוסות החצילים בתבניות הפאי.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות, עד שהפאי מקבל גוון חום-זהוב.