פוקצ'ה

צלם: דן פרץ
צלם: דן פרץ

עם או בלי ממרח, הפוקצ'ה היא אחד המאפים הטעימים ביותר שיש. שי גיני ויונה ששון ממסעדת "טופולינו" עם מתכון קל בשבילכם

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, חלבי

החומרים ל-4 פוקצ'ות:

  • 4 ו-1/3 כוסות קמח (600 גר')
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • קורט מלח
  • שמן זית
  • ½1 כוסות מים
  • מעט תימין טרי
  • מלח גס
  • 4 כפות גבינת פקורינו, מגוררת

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את המלח וכף אחת שמן זית ואחריהם, בהדרגה, את המים.
  2. לשים את הבצק כ-4 דקות, מניחים בקערה ומכסים במגבת או בניילון נצמד למשך שעה-שעתיים לתפיחה.
  3. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים ומניחים אותם בצד על משטח עבודה מקומח ל-15 דקות.
  4. מרדדים את הכדורים עם מערוך לקוטר של 25 ס"מ. מזליפים על כל פוקצ'ה מעט שמן זית, מפזרים תימין טרי, מלח גס וכף אחת גדושה של גבינת פקורינו.
  5. אופים את הפוקצ'ות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות כ-6-5 דקות, עד קבלת צבע שחום עדין.


קחו איתכם לפיקניק בסטייל (איטלקי) סלסילת פוקצ'ה. סטיילינג: עמית פרבר

טיפ להגשה בשטח: ארזו עם הפוקצ'ה כמה צנצנות ממרחים שונים, כמו ממרח פסטו או ממרח עגבניות מיובשות. תבלו אותה בשטח במעט שמן זית ובענפי רוזמרין והגישו לצד הממרחים

המתכון באדיבות שי גיני ויונה ששון, מסעדת "טופולינו"