פוקצ’ה אישית

|

אינס שילת ינאי | צלם: אפיק גבאי | סטיילינג: שרון טמיר

פוקצ’ה היא מאפה נהדר שמשתלב היטב בכל ארוחה. לפניכם מתכון נפלא לפוקצ’ה אישית

צלם: אפיק גבאי

מצרכים:

החומרים ל-8 פוקצ'ות אישיות:

לבצק:

4 כוסות (560 גרם) קמח
½1 כפות שמרים יבשים או 1 שקית / 1 קובייה שמרים טריים
1 כפית סוכר
½1 כוסות מים פושרים
1 כף שטוחה מלח
5 כפות שמן זית

לציפוי:

1 גליל גבינת סנט מור עזים, פרוס
עלים מכמה ענפי קורנית ורוזמרין
4 כפות שמן זית
מעט מלח גס
1 פלפל צ'ילי טרי, קצוץ (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר בקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את המים, המלח ושמן הזית.

2. לשים היטב את התערובת עד קבלת בצק גמיש, עוטפים את הקערה בשקית ניילון ומניחים להתפחה במקום חמים במשך 30 דקות.

3. לשים את הבצק ומחלקים ל-8 כדורים. מניחים את הכדורים על משטח מקומח ומתפיחים במשך 15 דקות.

4. מרדדים כל כדור למלבן בעובי 1-2 ס"מ, מניחים בתבניות מרופדת בנייר אפייה, מפזרים את חומרי הציפוי ואופים במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד ששולי הבצק מתחילים להזהיב.

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden