פטה סלמון מעושן

סלמון מעושן, שמנת וחמאה... ממרח שחיתות שלא תתחרטו שאכלתם

כשר, חלבי, קל

החומרים:

  • 500 גר' סלמון מעושן (שאריות)
  • 200 גר' גבינת שמנת 42% שומן
  • 200 גר' חמאה ללא מלח
  • 3-2 טיפות מיץ לימון
  • קורט פלפל לבן

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את הסלמון במעבד מזון למחית חלקה. מוסיפים שמנת בהדרגה ומעבדים היטב.
  2. מרככים את החמאה (אפשר במיקרוגל, היזהרו לא להמיס) ומוסיפים תוך כדי הפעלת המעבד בכמה פולסים עד שהיא נטמעת בתערובת.
  3. מוסיפים מיץ לימון ומלח, מעבירים לפורמה או לכלי הגשה ומעבירים למקרר למשך הלילה. לאחר הקירור מוציאים מהכלי ומגישים.

הצעת הגשה
לוו את הפטה בלחם פומפרניקל, שמנת חמוצה וקוויאר סלמון, או בזילוף של שמן זית, צלפים ועירית קצוצה.

מצרכים:

  • 500 גר' סלמון מעושן (שאריות)
  • 200 גר' גבינת שמנת 42% שומן
  • 200 גר' חמאה ללא מלח
  • 3-2 טיפות מיץ לימון
  • קורט פלפל לבן

.

אופן ההכנה:

טוחנים את הסלמון במעבד מזון למחית חלקה. מוסיפים שמנת בהדרגה ומעבדים היטב.

מרככים את החמאה (אפשר במיקרוגל, היזהרו לא להמיס) ומוסיפים תוך כדי הפעלת המעבד בכמה פולסים עד שהיא נטמעת בתערובת.

מוסיפים מיץ לימון ומלח, מעבירים לפורמה או לכלי הגשה ומעבירים למקרר למשך הלילה. לאחר הקירור מוציאים מהכלי ומגישים.

הצעת הגשה
לוו את הפטה בלחם פומפרניקל, שמנת חמוצה וקוויאר סלמון, או בזילוף של שמן זית, צלפים ועירית קצוצה.



בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden