פטריות ממולאות אפויות ביין

פטריות ממולאות אפויות ביין | צלם: בועז לביא
פטריות ממולאות אפויות ביין | צלם: בועז לביא

לפניכם מתכון לפטריות ממולאות ונימוחות שאופים בתנור עם יין. מנת פתיחה טעימה ומקורית שאפשר להכין בקלות

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-10 מנות:

30 פטריות שמפיניון בינוניות

3 כפות חמאה

1/2 בצל, קצוץ

3/4 כוס יין לבן

מלח, פלפל שחור

1 כפית פירורי לחם

50 גרם שקדים, מרוסקים

1 כף פטרוזיליה, קצוצה

שמן זית להברשה

אופן ההכנה:

1. מפרידים בעדינות את רגלי הפטריות מכיפות הפטריות ומניחים אותן בקערה. מרסקים את רגלי הפטריות במעבד מזון.

2. מחממים במחבת את החמאה, מוסיפים את הבצל ומזהיבים. מוסיפים את רגלי הפטריות המרוסקות ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים 1/4כוס מהיין, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את פירורי הלחם והשקדים ומערבבים. מסירים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה.

3. ממלאים את כיפות הפטריות בתערובת המילוי ומברישים אותן בשמן זית. מניחים את הפטריות בתבנית כשהמילוי כלפי מעלה. יוצקים את יתרת היין ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות, או עד שהמלית משחימה.