פילה דניס בצ'ימיצ'ורי

אוהבים דניס? לפניכם מתכון קל להכנה למנה נפלאה עם נגיעה קטנה ומטריפה של רוטב צ'ימיצ'ורי

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, פרווה

החומרים ל-3 מנות:

  • 3 דגי דניס, מפולטים
  • מלח, פלפל שחור

 

רוטב הצ'ימיצורי:

 

  • 1 צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפיות אורגנו
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 פלפל אדום חריף, קצוץ

 

אופן ההכנה:

1. מכינים את הצ'ימיצ'ורי: מערבבים את עלי הפטרוזיליה עם שאר חומרי הרוטב (אם יש צורך מוסיפים עוד שמן).

2. מניחים את הדגים המפולטים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל מעט מלח ופלפל, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 15-12 דקות, עד שהדגים מוכנים ועסיסיים.

3. מוציאים את הדגים מהתנור ומפזרים מעליהם רוטב צ'ימיצ'ורי.

מגישים: מומלץ להגיש את המנה עם שעועית ירוקה חלוטה. להשלמת הטעמים כדאי לפזר מרוטב הצ'ימיצ'ורי גם על השעועית