פירה תפוחי אדמה עם פטריות ושמנת

פירה תפוחי אדמה עם רוטב פטריות ושמנת | צלם: shutterstock
פירה תפוחי אדמה עם רוטב פטריות ושמנת | צלם: shutterstock

מתכון לשדרוג הפירה המוכר והאהוב: רוטב שמנת ופטריות שמכינים תוך רגע

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

לפירה:

1 ק"ג תפוחי אדמה (כ-6 בינוניים)
1 כפית מלח

לרוטב:

בצל גדול קצוץ
2 אריזות פטריות שמפיניון פרוסות
25 גר' חמאה
מעט שמן זית
1 מיכל שמנת חמוצה 15%
מלח פלפל שחור
מעט אבקת מרק פטריות

אופן ההכנה:

לפירה:

1. מקלפים את תפוחי האדמה.
2. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים.
3. שמים את תפוחי האדמה והמלח בסיר גדול עם מים קרים ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים עם מכסה במשך 20-30 דקות, רק עד שתפוחי האדמה רכים.
5. מסננים את תפוחי האדמה. מחזירים לסיר ומייבשים על להבה בינונית במשך כדקה, עד שהם מפסיקים להעלות אדים.
6.מועכים את תפוחי האדמה באמצעות מסננת ומחזירים לסיר.
7. מחזירים לאש לכמה דקות נוספות ומורידים מהאש.

לרוטב:

1. לאדות את הבצל בשמן ובחמאה, להוסיף את הפטריות ולאדות יחד עד שהפטריות מתרככות.
2. להוסיף 2 כפות מים, להוסיף התבלינים ולבשל כ 5 דקות על אש קטנה בסיר מכוסה.
3. להוסיף את השמנת החמוצה, לערבב היטב ולבשל עוד 2 דקות.
4. להגיש על פירה תפוחי אדמה, פירה בטטות ותפוחי אדמה, פירה תפוחי אדמה וסלרי.

 

המתכון באדיבות תמר וולף