פלאפל עדשים ברוטב טחינה-יוגורט

צלם: בועז לביא
צלם: בועז לביא

אוהבים פלאפל? קבלו גרסה מיוחדת עם טוויסט מדליק, שבה במקום חומוס משתמשים בעדשים

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-30 כדורים:

לכדורי עדשים:

  • 1/2 ק"ג עדשים יבשות, מושרות במים במשך הלילה
  • 1 צרור כוסברה, עם הגבעולים
  • 1 צרור פטרוזיליה, עם הגבעולים
  • 1 כוס עלי נענע
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • 4 שיני שום
  • מלח, פלפל שחור

לרוטב טחינה-יוגורט:

  • ¼1 כוסות יוגורט
  • ¼1 כוסות מי קרח
  • ½2 כוסות טחינה גולמית
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • מלח

אופן ההכנה:

כדורי העדשים:

1. טוחנים את העדשים במטחנת בשר (אפשר לטחון אותן גם במעבד מזון ביתי, אך יש לשים לב שלא לטחון יתר על המידה).

2. טוחנים את כל שאר המרכיבים במעבד מזון עד קבלת תערובת חלקה.

3. מערבבים היטב את שתי התערובות ומניחים במקרר למשך שעתיים לפחות.

4. מכדררים מהתערובת כדורים ביד או במכשיר לכדורי פלאפל. מטגנים את הכדורים בשמן עד שהם מזהיבים.

רוטב טחינה-יוגורט

מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון עד קבלת תערובת אחידה.