פלפלונים במילוי פטה עזים

צלם: אנטולי מיכאלו
צלם: אנטולי מיכאלו

מתכון קל להכנה למנת פתיחה של פלפלונים במילוי גבינת פטה

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-15-10 פלפלונים:

15-10 פלפלוני מיני מתוקים

למלית:

100 גרם גבינת פטה עזים, מפוררת
15 עלי בזיליקום, חתוכים לרצועות דקות
10 גבעולי עירית, קצוצים
2 כפות צנוברים, קלויים
2 כפות גבינת שמנת 5% או 30%
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מניחים את הפלפלונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 12¬-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהם מתרככים קלות. מוציאים מהתנור ומצננים.

2. מערבבים היטב את כל חומרי המלית. טועמים, מתקנים תיבול ומעבירים לשקית זילוף.

3. קוטמים את קצות הפלפלונים ומנקים את הגרעינים (אם יש צורך). מזלפים את המלית בפלפלונים ומעבירים למקרר למשך 60 דקות לפני ההגשה.