פלפלים ממולאים

מתכון לפלפלים ממולאים פתיתים עם פסטו בזיליקום | צלם: מיכאל גלעדי
מתכון לפלפלים ממולאים פתיתים עם פסטו בזיליקום | צלם: מיכאל גלעדי

מתכון פשוט לפלפלים ממולאים פתיתים עם פסטו בזיליקום של זוכה מאסטר שף תום פרנץ

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

כוס פתיתים "קוסקוס קמח מלא" של סוגת
120 מ"ל שמן זית איכותי (חצי כוס)
2 כוסות עלי בזיליקום טרי שטופים + עלי בזיליקום טרי לקישוט
2 שיני שום כתושות
חצי כוס צנוברים קלויים
כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
200 גרם קוביות גבינה צהובה או בולגרית
3 פלפלים צבעוניים- כתום, אדום וצהוב חצויים לאורכם ונקיים מתוכן
2 כוסות רוטב עגבניות ביתי
מלח ופלפל גרוס טרי
המצרכים ל 6 מנות

אופן ההכנה:

1.מכינים את הפתיתים על פי הוראות ההכנה שעל גבי השקית.
2.שמים בבלנדר או במעבד מזון את עלי הבזיליקום, השום, הצנוברים, מלח לפי הטעם ומפעילים תוך כדי זילוף שמן הזית. אם יש צורך מוסיפים עוד שמן זית ומעבדים עד לקבלת רוטב אחיד. מוסיפים חצי כוס גבינת פרמז'ן ומפעילים שוב עד שהיא נטמעת.
3.מערבבים חצי מכמות הפסטו (את השאר מעבירים לצנצנת למקרר) ואת קוביות הגבינה עם הפתיתים, טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל.
4.ממלאים את חצאי הפלפלים בתערובת ומסדרים במחבת או סיר רחב, משומן בשמן זית.
5.מפזרים את רוטב העגבניות מעל הפלפלים וסביבם, מכסים ומבשלים עד להתרככות הפלפלים כ 30-40 דקות. להוסיף מדי פעם מים רותחים אם יש צורך.
6.בחמש הדקות האחרונות לבישול מפזרים באופן אחיד את הפרמז'ן הנותר על הפלפלים. מגישים חם עם עלי בזיליקום טרי לקישוט.
טיפ מתום– המתכון הופך לטבעוני בקלות, פשוט החסירו ממנו את הגבינות.
באדיבות תום פרנץ ל'סוגת' המשיקה את סדרת הפתיתים