פלצעלך בתנור

פלצעלך: לחמניות עגולות עם בצל מטוגן | צלם: פיליפ מיטראי
פלצעלך: לחמניות עגולות עם בצל מטוגן | צלם: פיליפ מיטראי

מתכון קל וטעים במיוחד של לחמניות עגולות עם בצל מטוגן. או בקיצור: פלצעלך

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

(ל-18 יחידות)

לבצק:

• 6 כוסות קמח (840 גרם)
• 1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)
• 1 שקית או קוביית שמרים טריים
• כ- 2 כוסות מים (500 מ"ל)
• 1 כף מלח
• 2 כפות שמן קנולה לשימון הקערה

למילוי:

• 3 בצלים גדולים קצוצים דק מאוד
• חצי כפית פלפל שחור גרוס
• 2 כפות פרג שלם
• 1 כפית מלח
• מלח גס

אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל החומרים היבשים לקערת המיקסר ולשים תוך כדי הוספת המים לסירוגין עד לקבלת בצק
רך מאד וגמיש.

2. משמנים קערה ומגלגלים בתוכה את כדור הבצק כך שיכוסה בשכבה דקה של שמן מכל צדדיו.

3. משהים מכוסה למשך 30 דקות לפחות.

4. מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח העבודה וטופחים עליו להוצאת האוויר מתוכו.

5. מחלקים את הבצק ל-18 כדורים שווים ומסדרים את הכדורים על נייר אפיה משומן.

6. מתפיחים במשך כ- 30 דקות נוספות. מעגלים לצורת עיגול יפה, ומתפיחים שוב כ- 30 דקות.

7. בעזרת האגודל יוצרים גומה במרכז הבצק ומניחים בתוכה כף מהמלית.

8. מפזרים בעדינות קמצוץ מלח גס מעל למלית.

9. מחממים תנור ל- 210 מעלות ואופים כ-15 עד 20 דקות עד שהלחמניות זהובות.

טיפ: מי שאינו אוהב בצל ופרג יכול להחליף את המלית גם בשומשום שחור או פטריות שמפיניון.

המתכון באדיבות האופה והשף קונדיטור של שמרית – סטפן לייק