פנקייק ללא גלוטן

צלם: עודד מרום
צלם: עודד מרום

פנקייק בליווי בדבש או סירופ מייפל מתוק יכול להיות ארוחת בוקר אולטימטבית או קינוח מושלם. מתכון מתוך הספר ״לא חייבים גלוטן״ מגלה איך אפשר לפנק גם את אלה שלא סובלים חיטה

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים לכ-12 פנקייקים:

3/4 כוס (120 גרם) קמח אורז לבן
1/2 כוס (60 גרם) עמילן תפוח אדמה
1/2 כפית קסנטאן גאם
1 כפית זרעי פשתן טחונים
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
3 כפות סוכר
קורט מלח
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
1 כפית חומץ
3 כפות (45 גרם) חמאה מומסת
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל טהור

להגשה:
סירופ מייפל טהור, דבש, פירות טריים חתוכים

לשימון:
מעט חמאה או שמן צמחי

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מנפים את הקמח, עמילן תפוחי האדמה, הקסנטאן גאם, זרעי הפשתן, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה, הסוכר והמלח.

2. בקערה אחרת, מערבבים את החלב, החומץ, החמאה, הביצים ותמצית הווניל. מוסיפים את התערובת הנוזלית לקערה עם הקמחים ומערבבים רק עד לקבלת בלילה חלקה.

3. משמנים מחבת רחבה ומחממים על אש בינונית. באמצעות מצקת קטנה, יוצקים למחבת מהבלילה. מטגנים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-2 דקות מכל צד, עד ששני הצדדים מזהיבים. חוזרים על הפעולה עד גמר הבלילה.

4. מגישים עם סירופ מייפל, דבש ופירות טריים חתוכים.

מתוך ספר המתכונים "לא חייבים גלוטן" בהוצאת פן וידיעות ספרים