פסטה ברוטב אליו אוליו אספרגוס

אוהבים פסטה? קבלו מתכון נפלא וקל להכנה לפסטה ברוטב אליו אוליו אספרגוס, קונפי בצלי שאלוט ועגבניות תמר

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-4 מנות:

2 כפות מלח גס

כ-200 גר' פסטה טרייה

3 בצלי שאלוט, חתוכים לרבעים או לשמיניות

שמן זית

קמצוץ פלפל שטה יבש גרוס

מלח ופלפל לפי הטעם

כ-12 עגבניות תמר בשלות, חתוכות לקוביות

4-3 שיני שום, קלופות וחצויות לאורך

כ-3-2 גבעולי אספרגוס חלוטים קלות, חתוכים ל-4-3 ס"מ כולל הפרחים

שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים מים (500 מ"ל מים לכל 100 גר' פסטה( עם המלח הגס בסיר גדול. כשהמים מבעבעים, מכניסים את הפסטה, מערבבים ומבשלים לפי הוראות היצרן עד שהפסטה מבושלת בדרגת אל דנטה.

2. מבשלים על להבה נמוכה את בצלי השאלוט עם מעט שמן זית במשך כשעה ומערבבים לסירוגין. הבישול האטי של הבצלים יוצר רוטב מתקתק מעט.

3. מחממים שמן זית במחבת כך שכל תחתית המחבת מכוסה בשמן, מטגנים את פלפל השטה ומוסיפים מעט מלח ופלפל.

4. מוסיפים למחבת את העגבניות והשום ומערבבים. מועכים קלות את העגבניות כדי שייצא מהן מיץ.

5. מוסיפים למחבת את גבעולי האספרגוס ובצלי השאלוט ומקפיצים בזהירות הכל יחד במשך כ-2 דקות נוספות, עד שהרוטב מתחבר.

מגישים: מוסיפים את הפסטה למחבת עם הרוטב, מערבבים ומגישים מיד.