פסטה מקמח תירס עם פלפלים

| כתיבה ו | סטיילינג: אלי הופנר | הכנה: נלי קרפנר ואלי הופנר

מתכון לפסטה מקמח תירס, המתאימה למי שמחפש פסטה קלה יותר וגם לרגישים לגלוטן

חלבי / בשרי
פרווה
דרגת קושי
קל
כשרות
כשר
זמן הכנה
עד חצי שעה
סוג המנה
עיקריות
סוג מטבח
ללא ערך

כשר, קל, מהיר, פרווה

החומרים ל-6 מנות:

  • 5 פלפלים (בצבעים שונים)
  • 3 קלחי תירס טריים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 חבילה פסטה מקמח תירס
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 4 גבעולי בזיליקום (עלים בלבד, חתוכים לרצועות דקות)

אופן ההכנה:

  1. קולים את הפלפלים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עד שקליפת הפלפלים נחרכת.
  2. מוציאים את הפלפלים מהתנור ומעבירים לכלי אטום. מניחים לפלפלים להצטנן מעט ו"להזיע" בכלי האטום למשך כ-10 דקות. מקלפים את הקליפה החרוכה, מסירים את הזרעים וחותכים את הפלפלים לרצועות בעובי 1 ס"מ.
  3. אוחזים את קלחי התירס בניצב לקרש החיתוך ומגלחים בזהירות בעזרת סכין את גרגרי התירס.
  4. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ועמוקה (רצוי מטפלון), מוסיפים את רצועות הפלפלים וגרגרי התירס (הלא מבושלים) ומטגנים על להבה בינונית במשך כ-5-8 דקות.
  5. מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן לדרגת אל-דנטה וכשהיא מוכנה מסננים אותה היטב.
  6. מוסיפים את הפסטה המסוננת אל המחבת עם הפלפלים והתירס, מטגנים-מערבבים את הפסטה והירקות במשך כ-5 דקות, ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.
  7. מוסיפים את הבזיליקום, מעבירים לקערה ומגישים חם.

טיפ: כדי לשמור על הערכים התזונתיים של התירס אין צורך לבשל מראש, אלא רק לטגן קלות.

מצרכים:

ל-6 מנות:

  • 5 פלפלים (בצבעים שונים)
  • 3 קלחי תירס טריים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 חבילה פסטה מקמח תירס
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 4 גבעולי בזיליקום (עלים בלבד, חתוכים לרצועות דקות)

אופן ההכנה:

קולים את הפלפלים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עד שקליפת הפלפלים נחרכת.

מוציאים את הפלפלים מהתנור ומעבירים לכלי אטום. מניחים לפלפלים להצטנן מעט ו"להזיע" בכלי האטום למשך כ-10 דקות. מקלפים את הקליפה החרוכה, מסירים את הזרעים וחותכים את הפלפלים לרצועות בעובי 1 ס"מ.

אוחזים את קלחי התירס בניצב לקרש החיתוך ומגלחים בזהירות בעזרת סכין את גרגרי התירס.

מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ועמוקה (רצוי מטפלון), מוסיפים את רצועות הפלפלים וגרגרי התירס (הלא מבושלים) ומטגנים על להבה בינונית במשך כ-5-8 דקות.

מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן לדרגת אל-דנטה וכשהיא מוכנה מסננים אותה היטב.

מוסיפים את הפסטה המסוננת אל המחבת עם הפלפלים והתירס, מטגנים-מערבבים את הפסטה והירקות במשך כ-5 דקות, ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.

מוסיפים את הבזיליקום, מעבירים לקערה ומגישים חם.

טיפ: כדי לשמור על הערכים התזונתיים של התירס אין צורך לבשל מראש, אלא רק לטגן קלות.



תגובות

Silence is Golden