פסטה עם ירקות מוקפצים וגבינה בולגרית

פטוצ'יני עם ירקות ירוקים מוקפצים | צלם: בועז לביא
פטוצ'יני עם ירקות ירוקים מוקפצים | צלם: בועז לביא

מחפשים מתכון למנת פסטה בריאה? לפניכם מתכון לפסטת פטוצ'יני עם ירקות ירוקים מוקפצים וגבינה בולגרית

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, מהיר, חלבי

החומרים ל-2 מנות:
  • 250 גר' (1/2 חב') פסטת פטוצ'יני
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 קישוא, חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס ברוקולי (טרי או קפוא ומופשר)
  • 1/2 כוס שעועית ירוקה (טרייה או קפואה ומופשרת)
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • מלח, פלפל
  • 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
  • 2 כפות בזיליקום, קצוץ
  • 4 כפות גבינה בולגרית, מגוררת
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה במים רותחים ובמלח בהתאם להוראות היצרן. שומרים מעט מי בישול בצד.
2. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים כל ירק בנפרד לפי הסדר – קישואים, ברוקולי ושעועית ירוקה. שומרים בצד.
3. מוסיפים למחבת את השום ומטגנים-מערבבים קלות. מוסיפים את הפסטה המבושלת עם 2 כפות ממי הבישול ואת הירקות המוקפצים ומערבבים.
4. מתבלים במלח ובפלפל (במתינות – הגבינה הבולגרית מלוחה אף היא) ומסירים מהאש. מפזרים מעל הפסטה את הפטרוזיליה, הבזיליקום והגבינה הבולגרית ומגישים.

מצרכים: