פסטה, פסטו ושמן זית

|

ענת לבל | צלם: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת רן

פסטה, פסטו ושמן זית הם חומרי הגלם הבסיסיים הנחוצים להכנת סלטי פסטה. הוסיפו אנטיפסטי, גבינה, רצועות עוף, ותקבלו ים אפשרויות לארוחה עשירה. לגמרי לנסות בבית

סלט פסטה עם פלפלים קלויים ורצועות עוף בפסטו | צלם: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת רן

חום יולי-אוגוסט זה כאן ועכשיו, וסלטי פסטה הם הבחירה שלי לעונה. סלטים אלו הם ארוחה מלאה. עם פסטו ירוק ורענן, שלל ירקות ותוספות של עוף, גבינה או טונה, הסלטים אידיאליים לארוחת צהריים משביעה או לארוחת ערב מהירה.

האפשרויות לגיוון רבות

בהכנת הסלטים משתמשים בפסטה קצרה (למשל פנה, קונכיות או פוזילי) וברוטב פסטו, עדיף ביתי וטרי. רוטב פסטו הוא מרכיב שימושי מאוד במטבחי. מלבד השימוש בו כממרח בכריכים וכתוספת לפסטה או למרקים, אני משתמשת בו גם לתיבול קציצות עוף ומאפים ביתיים. לכן אני דואגת להכין כמות גדולה של פסטו ולהקפיאו בתבניות קרח. כך שולפים בעת הצורך וגם שומרים על חיי מדף ארוכים יותר ונמנעים מהשחרה.

לסלטים שהכנתי הפעם אני קוראת סלטים מודולריים. נסו להחליף את הגבינה (בסלט הפסטה וירקות האנטיפסטי) בטונה המתובלת, ואת רצועות העוף (בסלט הפסטה והפלפלים הקלויים) החליפו בגבינה – כך תקבלו עוד כמה אפשרויות לגיוון.

סלט פסטה-ניסואז בהרכבה אישית

הרעיון בסלט הזה הוא להגיש את המרכיבים בצלחת הגשה מרכזית בלי לערבב. כך יבחר כל אחד מהסועדים את המרכיבים האהובים עליו, ירכיב לפי טעמו וייצק את הרוטב לפי רצונו. אפשר לגוון עם ירקות אחרים.

החומרים ל-3-2 מנות:

  • 1 חבילת גבעולי אספרגוס
  • 250 גרם פסטה קצרה, מבושלת לדרגת אל דנטה (מערבבים במעט שמן זית כדי שלא תידבק)
  • 15 זיתי קלמטה
  • 10 יחידות ארטישוק צלוי (להשיג במעדניות, לא חובה)
  • 20 עגבניות שרי (מומלץ בכמה צבעים)
  • 3-2 ביצים קשות


לסלט טונה:

  • 1 קופסת טונה משומרת, מסוננת מנוזלים
  • 1 כף מיונז
  • 1/2 בצל קטן, קצוץ דק
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 2 כפות סלרי, קצוץ דק
  • מלח, פלפל שחור


לרוטב מיונז-פסטו לימוני:

  • 3 כפות מיונז
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1 כף פסטו
  • 3 כפות שמן זית
  • 2-1 שיני שום
  • מלח, פלפל שחור


אופן ההכנה:

  1. מסירים את בסיס גבעולי האספרגוס וחולטים אותם בסיר עם מים רותחים ומעט מלח עד שצבעם ירוק עז. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
  2. מערבבים את כל מרכיבי סלט הטונה.
  3. מעבדים את כל מרכיבי רוטב המיונז-פסטו במעבד מזון. מעבירים לכלי הגשה.
  4. מניחים בצלחת את האספרגוס, הפסטה, הזיתים, הארטישוק הצלוי, העגבניות, הביצים, וסלט הטונה ומגישים לצד הרוטב.

סלט פסטה עם פלפלים קלויים ורצועות עוף בפסטו


החומרים ל-3-2 מנות:

  • 3 פלפלים (מומלץ בצבעים שונים)
  • 2 כפיות חומץ בלסמי
  • 1 שן שום, כתושה
  • מלח
  • 2 כפיות עלי תימין
  • 1 חזה עוף, פרוס לרצועות
  • 1 כף גדושה פסטו
  • שמן זית
  • 250 גרם פסטה קצרה, מבושלת לדרגת אל דנטה (מערבבים במעט שמן זית כדי שלא תידבק)
  • חופן אוכמניות מיובשות


אופן ההכנה:

  1. מניחים את הפלפלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. הופכים את הפלפלים בזמן הקלייה ומוציאים מהתנור כשהם מתרככים וקליפתם משחירה מעט (לאחר כחצי שעה). מעבירים את הפלפלים לכלי אטום (קופסה או קערה מכוסה בניילון נצמד) ומצננים.
  2. מסירים מהפלפלים את הקליפה ומסלקים את הגרעינים. חותכים אותם לרצועות ומתבלים בחומץ בלסמי, בשן השום ובמלח. מוסיפים את עלי התימין, מערבבים קלות ומעבירים למסננת כדי להיפטר מנוזלים.
  3. מערבבים היטב את רצועות העוף עם הפסטו. מטגנים את רצועות העוף בשני הצדדים במחבת עם שמן הזית עד שהן מזהיבות קלות. מערבבים קלות את הפלפלים הקלויים עם הפסטה, מוסיפים את רצועות העוף ומפזרים מעל את האוכמניות המיובשות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

פסטו קלאסי

שומרי כשרות יכולים להכין את הפסטו ללא גבינת פרמזן כדי להתאימו למתכונים בשריים וחלביים כאחד.


החומרים:

  • ½2 כוסות עלי בזיליקום
  • קורט מלח
  • 1 שן שום
  • 3 כפות צנוברים
  • חופן גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)
  • 1/4 כוס שמן זית


אופן ההכנה:

מעבדים את הבזיליקום, המלח, שן השום, הצנוברים וגבינת הפרמזן במעבד מזון. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית עד שמתקבל רוטב אחיד ויציב. אם יש צורך מוסיפים עוד שמן זית.

פסטו פטרוזיליה

אפשר להכין פסטו לא רק מבזיליקום, אלא גם מעשבי תיבול אחרים (למשל פטרוזיליה או כוסברה). את הצנוברים כדאי להחליף באגוזי מלך או בשקדים.


החומרים:

  • ½2 כוסות עלי פטרוזיליה
  • 1/4 כוס אגוזי מלך
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 שן שום
  • קורט מלח, פלפל שחור
  • 1/4 כוס שמן זית


אופן ההכנה:

מעבדים את הפטרוזיליה, אגוזי המלך, מיץ הלימון, השום, המלח והפלפל במעבד מזון. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית עד שמתקבל רוטב אחיד ויציב. אם יש צורך מוסיפים עוד שמן זית.

סלט פסטה עם אנטיפסטי בטטה, בצל סגול וגבינה


החומרים ל-3-2 מנות:

  • 2 בטטות (500-400 גרם), מקולפות ופרוסות לחצאי עיגולים
  • 2 בצלים סגולים, חתוכים לשמיניות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף עלי תימין
  • מלח, פלפל שחור
  • 2 כפיות חומץ בלסמי
  • 250 גרם פסטה קצרה, מבושלת לדרגת אל דנטה ומעורבבת עם 1 כף פסטו
  • 8 עגבניות לחות, פרוסות
  • 1 כוס גבינה בולגרית, חתוכה לקוביות


אופן ההכנה:

  1. מניחים את הבטטות והבצלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים עליהם את שמן הזית ועלי התימין ומתבלים במלח ובפלפל ומערבבים קלות. אופים במשך 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהירקות מתרככים ומשחימים מעט בשוליים.
  2. מוציאים מהתנור ומערבבים בעדינות עם החומץ הבלסמי. מצננים.
  3. מוסיפים לפסטה את הבטטות והבצלים ואת העגבניות הלחות, מערבבים ומפזרים מעל את הגבינה. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

 

הכותבת היא בעלת הבלוג טעימונת: הגיגים, טיפים ומתכונים של אם מבשלת

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden