פסטליקו תרד

מתכון לפסטליקו - מאכל בולגרי מבצק עלים ממולא בגבינה

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, חלבי

 

מצרכים:

ל-12-10 מנות:

1 חבילה בצק עלים מופשר למחצה

למלית:

  • 1 ק"ג תרד טרי, קצוצים
  • 4 ביצים
  • 400 גר' גבינה בולגרית או גבינת פטה
  • 250 גר' גבינה לבנה 3%
  • 1/2 כוס שמן
  • פלפל שחור, לפי הטעם
  • 150 גבינת קשקבל, מגוררת
  • 1 ביצה, טרופה
  • שומשום

אופן ההכנה:

מרדדים את הבצק כפול מגודל התבנית. משטחים בתבנית אפייה משומנת בגודל 27X30, ומשאירים חלק שווה בגודלו לכיסוי המלית.

מערבבים עם כל חומרי המלית (למעט הקשקבל) ויוצקים על הבצק. מפזרים מעל גבינת קשקבל וסוגרים בעזרת שארית הבצק. מורחים ביצה ומפזרים שומשום.

אופים במשך כ-20-25 דקות בתנור שחומם ל-190-200 מעלות. מגישים חם או קר עם יוגורט.