פרגיות ממולאות שקדים וצימוקים

|

אבי לוי, מסעדת המוציא

אוהבים פרגיות? לפניכם מתכון למנה נפלאה וקלה להכנה לפרגיות ממולאות שקדים וצימוקים ברוטב דבש ולימון

זמן הכנה: שעתיים ורבע | רמת קושי: קל | כשר: בשרי

החומרים ל-4 מנות:

  • 50 גרם צימוקים
  • 100 גרם שקדים קלופים מולבנים
  • 1/2 כוס לימונים כבושים
  • 4 פרגיות (עם העור), מפורקות ונקיות
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כוס ציר עוף

אופן ההכנה:
1. טוחנים את הצימוקים והשקדים במעבד מזון בשניים-שלושה פולסים.

2. מוסיפים חצי מכמות הלימונים הכבושים (1/4 כוס) וממשיכים לטחון בפולס נוסף. 3 מורחים את הפרגיות היטב בדבש ובשמן זית ומשרים במשך חצי שעה.

4. ממלאים את הפרגיות בתערובת הצימוקים והשקדים, מניחים בתבנית ואופים במשך שעה ורבע בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

5. מפזרים את יתרת הלימון הכבוש, יוצקים את ציר העוף וממשיכים לאפות בתנור במשך רבע שעה.

מגישים: לצד סלט טבולה עם רימונים, כתוספת קלילה ומרעננת.

מצרכים:

ל-4 מנות:

  • 50 גרם צימוקים
  • 100 גרם שקדים קלופים מולבנים</li>
  • 1/2 כוס לימונים כבושים
  • 4 פרגיות (עם העור), מפורקות ונקיות
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כוס ציר עוף

אופן ההכנה:

1. טוחנים את הצימוקים והשקדים במעבד מזון בשניים-שלושה פולסים.

2. מוסיפים חצי מכמות הלימונים הכבושים (1/4 כוס) וממשיכים לטחון בפולס נוסף. 3 מורחים את הפרגיות היטב בדבש ובשמן זית ומשרים במשך חצי שעה.

4. ממלאים את הפרגיות בתערובת הצימוקים והשקדים, מניחים בתבנית ואופים במשך שעה ורבע בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

5. מפזרים את יתרת הלימון הכבוש, יוצקים את ציר העוף וממשיכים לאפות בתנור במשך רבע שעה.

מגישים: לצד סלט טבולה עם רימונים, כתוספת קלילה ומרעננת.

תגובות

Silence is Golden