פריקסה: שלב אחר שלב

| מאת קורן דור | צילום: דני דגן

: השפית סימה ביטון מציגה שבעה שלבים בדרך אל הסנדוויץ' התוניסאי הגאוני

לכל עדה יש פצצת קלוריות פופולרית משלה. הפריקסה הוא מאכל תוניסאי מסורתי מטוגן בשמן – מסוג המעדנים הנחטפים מהר מאוד מהצלחת.
השפית סימה ביטון, בעלת קייטרינג פרטי, מסבירה שמדובר למעשה בלחמניות המכילות מילויים לפי בחירה, החל בסלט אבוקדו וכלה בסלט ביצים. הפריקסה פשוט להכנה, אומרת ביטון, אך דורש סבלנות. התוצאה שווה את זה: לחמניות מופלאות המתאימות לארוחת הבוקר, כארוחת קונספט מפתיעה לאירוח וכצידה מושלמת לפיקניק מחוץ לבית.

החומרים ל-30 לחמניות:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 3 כוסות מים, פושרים
  • 1 בקבוק שמן איכותי לטיגון



הפריקסה הוא מאכל תוניסאי מסורתי מטוגן בשמן - מסוג המעדנים הנחטפים מהר מאוד מהצלחת
הפריקסה הוא מאכל תוניסאי מסורתי מטוגן בשמן – מסוג המעדנים הנחטפים מהר מאוד מהצלחת

אופן ההכנה:

  1. מעבדים במעבד מזון קמח, שמרים, מלח וסוכר.
  2. מוסיפים בהדרגה את הביצה והמים, וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מעבירים את הבצק שנוצר לקערה. מכסים במגבת ומניחים במקום חמים להתפחה במשך 30 דקות.
  4. מחלקים את הבצק ל=30 כדורים, ויוצרים מכל כדור צורת לחמנייה לפי הטעם (אליפסה, עיגול ועוד).
  5. מניחים את הלחמניות על משטח משומן, ומשהים לתסיסת השמרים במשך 15 דקות נוספות.
  6. מחממים שמן בסיר גדול לחום גבוה מאוד, ומטגנים את הלחמניות במשך כדקה, עד הזהבה. מוציאים ומעבירים למצע נייר סופג.
  7. חוצים את הלחמניות לשניים וממלאים בכל טוב: ירקות טריים, אריסה חריפה, קוביות תפוחי אדמה, ביצה קשה, גמבה, טונה, זיתים ולימונים כבושים – ויש לכם פריקסה!

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

תגובות

Silence is Golden