פשטידת קישואים

| שרי שביט | דרך האוכל

לגילה אלמגור אין פנטזיות מיוחדות בנוגע לאוכל ("העיקר בארוחה הוא שהשיחה תהיה נהדרת") ואף לא זמן לבלות במטבחה הפרטי. אבל היה לה זמן לפנק אותנו במתכון

צלם: דן כהן
חלבי / בשרי
חלבי
דרגת קושי
קל
כשרות
כשר
זמן הכנה
עד חצי שעה
סוג המנה
|ראשונות|עיקריות|
סוג מטבח
ללא ערך

כשר, קל, מהיר, חלבי

החומרים לתבנית בקוטר 20 ס"מ:

  • שמן, לטיגון
  • 8 קישואים בינוניים, פרוסים ומנוקזים מנוזלים
  • שמיר, קצוץ (לפי הטעם)
  • 4 ביצים
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 150גר'גבינה צהובה, מגוררת
  • מלח, פלפל שחור
  • 100 גר'שקדים, קלופים ופרוסים

אופן ההכנה:

1. מטגנים קלות במחבת עם מעט שמן את הקישואים הפרוסים עד שהם מוציאים את תכולת המים שבתוכם והמים מתאדים לגמרי.מוסיפים את השמיר הקצוץ ומצננים לטמפרטורת החדר.

2. טורפים את הביצים בקערה נפרדת ומוסיפים את השמנת המתוקה ו-2/3 מכמות הגבינה המגוררת.

3. מסננים את הקישואים מנוזלים עודפים, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב. מתבלים במלח ובפלפל שחור.

4. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות. מפזרים את השקדים ואת הגבינה הצהובה המגוררת שנותרה ואופים כ-15-20 דקות נוספות, או עד שהפשטידה מזהיבה ומתגבשת.

מצרכים:

תבנית בקוטר 20 ס"מ:

  • שמן, לטיגון
  • 8 קישואים בינוניים, פרוסים ומנוקזים מנוזלים
  • שמיר, קצוץ (לפי הטעם)
  • 4 ביצים
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 150גר'גבינה צהובה, מגוררת
  • מלח, פלפל שחור
  • 100 גר'שקדים, קלופים ופרוסים

אופן ההכנה:

1. מטגנים קלות במחבת עם מעט שמן את הקישואים הפרוסים עד שהם מוציאים את תכולת המים שבתוכם והמים מתאדים לגמרי.מוסיפים את השמיר הקצוץ ומצננים לטמפרטורת החדר.

2. טורפים את הביצים בקערה נפרדת ומוסיפים את השמנת המתוקה ו-2/3 מכמות הגבינה המגוררת.

3. מסננים את הקישואים מנוזלים עודפים, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב. מתבלים במלח ובפלפל שחור.

4. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות. מפזרים את השקדים ואת הגבינה הצהובה המגוררת שנותרה ואופים כ-15-20 דקות נוספות, או עד שהפשטידה מזהיבה ומתגבשת.

תגובות

Silence is Golden