פשטידת תירס ויוגורט

| מאת: ליאורה קרן |

כתיבה והכנה: ליאורה קרן | צלם: בועז לביא | סטיילינג: ענת רן

מתכון לפשטידת תירס מהירה, קלה וטעימה, שאפשר להקפיא או לשמור עד שבוע במקרר

צלם: בועז לביא

החומרים ל-3 תבניות אינגליש קייק באורך 26 ס"מ:

  • 2 (200 מ"ל) גביעי יוגורט (רצוי יוגורט כבשים)
  • 1 גביע (200 מ"ל) קוטג' 5%
  • 1 כוס (200 מ"ל) שמן קנולה
  • 4 ביצים גדולות
  • ½2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
  • 200 גרם גבינה בולגרית מעודנת, מפוררת
  • 200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
  • עלי תימין מ-3-2 ענפים
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 400 גרם גרגירי תירס (קפואים ומופשרים או מקופסת שימורים)


אופן ההכנה:

  • מערבבים בקערה את היוגורט, הקוטג' והשמן. מוסיפים את הביצים ומערבבים. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב עד שהוא נבלע.
  • מוסיפים תוך כדי בחישה את הגבינות, התבלינים וגרגירי התירס.
  • משמנים את התבניות ומחלקים את התערובת לשלושתן. אופים במשך חצי שעה במצב טורבו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שהפשטידות מזהיבות ותופחות, וגפרור שננעץ בהן יוצא יבש.

 

משדרגים: אפשר לבזוק לפני האפייה מעט שומשום, קצח או גבינה מגוררת

תגובות

Silence is Golden