פשטידת תרד

| שרית שמואלי | דרך האוכל

תרד וגבינה הם שילוב מנצח במטבח הבולגרי ומככבים במאפים רבים. כאן בגרסה קלאסית לפשטידה הביתית

חלבי / בשרי
חלבי
דרגת קושי
קל
כשרות
כשר
זמן הכנה
עד חצי שעה
סוג המנה
|ראשונות|עיקריות|
סוג מטבח
בלקני

כשר, קל, מהיר, חלבי

החומרים לתבנית 20X20 ס"מ:

  • 2 ק"געלי תרד, שטופים
  • 300 גר'גבינה בולגרית
  • 500 גר'גבינה לבנה 5%
  • 150 גר'חמאה (או מרגרינה), מומסת

לציפוי:

  • 250 גר'גבינה צהובה (או קשקבל), מגוררת
  • 2 כפות קמח
  • ½1 כוסות חלב
  • 2 כפות אבקת מרק (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. חולטים בסיר את עלי התרד, מסננים וסוחטים היטב מעודפי הנוזלים. מעבירים לקערת ערבוב ומצננים לטמפרטורת החדר.

2. מועכים את הגבינה הבולגרית ומוסיפים לעלי התרד. מוסיפים את הגבינה הלבנה והחמאה (או המרגרינה) המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מעבירים את תערובת התרד והגבינות לתבנית משומנת ומשטחים לשכבה אחידה.

הציפוי:

1. מערבבים בקערה את כל חומרי הציפוי (אם התערובת דלילה מדי אפשר להוסיף עוד גבינה צהובה).

2. יוצקים את הציפוי על תערובת הפשטידה ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כ-20 דקות או עד שפני הציפוי זהובים.

מצרכים:

לתבנית 20X20 ס"מ:

  • 2 ק"געלי תרד, שטופים
  • 300 גר'גבינה בולגרית
  • 500 גר'גבינה לבנה 5%
  • 150 גר'חמאה (או מרגרינה), מומסת

לציפוי:

  • 250 גר'גבינה צהובה (או קשקבל), מגוררת
  • 2 כפות קמח
  • ½1 כוסות חלב
  • 2 כפות אבקת מרק (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. חולטים בסיר את עלי התרד, מסננים וסוחטים היטב מעודפי הנוזלים. מעבירים לקערת ערבוב ומצננים לטמפרטורת החדר.

2. מועכים את הגבינה הבולגרית ומוסיפים לעלי התרד. מוסיפים את הגבינה הלבנה והחמאה (או המרגרינה) המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מעבירים את תערובת התרד והגבינות לתבנית משומנת ומשטחים לשכבה אחידה.

הציפוי:

1. מערבבים בקערה את כל חומרי הציפוי (אם התערובת דלילה מדי אפשר להוסיף עוד גבינה צהובה).

2. יוצקים את הציפוי על תערובת הפשטידה ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כ-20 דקות או עד שפני הציפוי זהובים.

תגובות

Silence is Golden