קבבוני בשר ותרד באגוזי קשיו

רוצים לשדרג את הקבב? הוסיפו לו מעט אגוזי קשיו. מתכון מתוך הספר "קציצות בקלי קלות" של דנית סלומון

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-5-4 מנות (16 קבבונים):

250 גר' עלי תרד טריים

500 גר' בשר בקר עם שומן כבש, טחון

1/2 כוס אגוזי קשיו לא קלויים, קצוצים גס

1/2 כוס עלי נענע, קצוצים דק

1 בצל, קלוף ומגורר גס

5 שיני שום גדולות, כתושות

1 כפית (או יותר, לפי הטעם) פלפלון חריף אדום, מנוקה מגרעינים וקצוץ דק

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

1 ביצה, טרופה

1 כפית קינמון טחון

1 כפית פלפל אנגלי טחון

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

מלח

שמן זית להברשה

8 שיפודים ארוכים או 16 שיפודים קצרים

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את עלי התרד. מבשלים את העלים הרטובים במיקרוגל במשך 4-3 דקות. מערבבים מדי פעם. אפשר גם לשים את העלים הרטובים בסיר רחב, להוסיף 2 כפות מים, לכסות ולבשל על אש בינונית במשך 7-5 דקות עד שהעלים מתרככים ומתכהים. מצננים. סוחטים היטב את עלי התרד וקוצצים דק.

2. מעבירים את התרד הקצוץ לקערה גדולה. מוסיפים את הבשר הטחון, אגוזי הקשיו, עלי הנענע, הבצל, השום, הפלפלון החריף, קליפת הלימון, הביצה והתבלינים. מערבבים ולשים לתערובת אחידה.

3. מחממים את הגריל העליון של התנור. מחלקים את התערובת ל-16 חלקים וצרים מכל חלק קציצה מוארכת. משחילים את הקבבונים על השיפודים (2 על שיפוד ארוך ו-1 על שיפוד קצר) ומסדרים בתבנית מרופדת ברדיד אלומיניום משומן בשמן זית.

4. מברישים את הקבבונים בשמן הזית. צולים את הקבבונים מתחת לגריל (במרחק 10 ס"מ) במשך 7-5 דקות עד שישחימו. הופכים פעם אחת במהלך הצלייה ומברישים שוב בשמן.

טיפ: את שיפודי העץ צריך להשרות במים למשך שעתיים לפחות לפני השימוש. שיפודים יבשים עלולים להתלקח.