קבב טלה

צלם: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש
צלם: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש

אגוז מוסקט, הל, צנוברים – כל אלה מייחדים את קבב הטלה ובמינימום השקעה

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-8 מנות:

1 ק"ג בשר טלה (מאזור הכתף), טחון בינוני

200 גרם חזה טלה, טחון

2 בצלים בינוניים, קצוצים דק

1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

½1 כפית מלח ים

½1 כפית פלפל גרוס

1/2 כפית אגוז מוסקט

1/2 כפית הל טחון

1/2 כוס צנוברים

אופן ההכנה:

1. מעבירים את הבשר והחזה לקערה. מוסיפים את הבצלים, הפטרוזיליה והתבלינים ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.

2. יוצרים מהתערובת כדורי קבב קטנים או משפדים את הבשר על שיפוד.

3. צולים את הקבבים על גריל כ-½1 דקות בכל צד.

מגוונים: אפשר להוסיף לתערובת הבשר 250 גרם בקר טחון (ולהפחית בכמות בשר הטלה הטחון) כדי לעדן מעט את הארומה של הטלה, למי שאינו אוהב אותה.

עומר עוליאן הוא שף מסעדת חג' כחיל