קובה חמוסטה

מאכל כורדי של קובה במרק חמיצה

חלבי / בשרי
בשרי
דרגת קושי
בינוני
כשרות
כשר
זמן הכנה
מעל שעה
סוג המנה
עיקריות
סוג מטבח
ללא ערך

מיוחד ליהודי כורדיסטאן בלבד. מדובר על קובות שטוחות הממולאות במלית מושקעת של בשר מטוגן בשומן ובצל מושחם ונטחן במכתש ועלי כבדים, עם שום ועלי סלרי למכביר. קובות אלה שוחות במרק חמיצה עשיר בירקות ירוקים כתושים אף הם קלות במכתש ועלי (אפשר להשתמש במעבד מזון).

קובה חמוסטה

החומרים:

לבצק:

  • 2 כוסות סולת
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • 1 כוס מים או לפי ספיגה
  • קורט נדיב מלח

למלית:

  • 2 כפות שמן
  • 50 גר' מרגרינה
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים גס
  • 1/2 ק"ג נתחי בשר שמן או בשר טחון
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 4 גבעולי סלרי – עלים בלבד
  • 3 שיני שום גדולות כתושות

למרק:

  • 5 עלי סלרי עלים מופרדים מהגבעול
  • 6 בצלים ירוקים
  • 4-5 עלי מנגולד – החלק הירוק בלבד
  • 4 שיני שום גדולות כתושות טרי
  • 1/2 1 ליטר מים
  • 1 כוס מרק עוף
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור טחון טרי
  • מיץ משני לימונים בינוניים

אופן ההכנה:

המלית:

  1. במחבת בעלת תחתית כבדה מחממים את השמן והמרגרינה ומשחימים את הבצל.
  2. מוסיפים הבשר ומטגנים על אש גבוהה כ-10 דקות. בוחשים מדי פעם. ממליחים ומפלפלים בנדיבות.
  3. מנמיכים לאש נמוכה מאוד ומטגנים באיטיות כשעה, עד שהבשר משחים מאוד. מסירים מן האש ומצננים היטב. מעבדים במעבד מזון ומקפידים לגרד את כל מה שנדבק לקרקעית.
  4. מוסיפים את הסלרי והשום ומעבדים למחית גסה (לא לממרח).
  • כדאי להכין את המלית יום לפני.

הבצק:

  1. לשים כל החומרים לבצק עד לקבלת בצק רך, גמיש ונוח לעבודה.
  2. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורי בצק בינוניים. יוצרים בעזרת האגודל חור במרכז הכדור ומרחיבים אותו עד שניתן למלא בכפית מלאה מן המלית.
  3. ממלאים את הכופתאה בכפית מלאה מן המלית, צובטים, סוגרים את הכופתאה ומשטחים בזהירות בעזרת שתי כפות הידיים לקובה שטוחה בעלת צורה המזכירה "צלחת מעופפת".
  4. מניחים על מגש רטוב ומכינים את כל הקובות.

המרק:

  1. טוחנים במעבד מזון מחצית מכמות עלי הסלרי והבצל הירוק, 1 עלה מנגולד והשום.
  2. חותכים את החלק הלבן של המנגולד ואת גבעולי הסלרי לפיסות באורך 5 ס"מ ומסירים מהם את הסיבים בעזרת סכין חדה. מניחים בסיר עמוק למרק.
  3. מוסיפים את מחית הירק, המים ומרק העוף ומתבלים במלח ופלפל שחור .
  4. מביאים לרתיחה, מוסיפים את מיץ הלימון, מנמיכים האש ומבשלים כ-40 דקות על סף רתיחה.
  5. מגבירים את האש ומחליקים את הקובות לסיר בזו אחר זו. בוחשים מדי פעם בעדינות.
  6. מבשלים על אש בינונית כעשר דקות או עד שהקובות מוכנות אך מוצקות לנגיסה.

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

מצרכים:

לבצק:

  • 2 כוסות סולת
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • 1 כוס מים או לפי ספיגה
  • קורט נדיב מלח

למלית:

  • 2 כפות שמן
  • 50 גר' מרגרינה
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים גס
  • 1/2 ק"ג נתחי בשר שמן או בשר טחון
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 4 גבעולי סלרי – עלים בלבד
  • 3 שיני שום גדולות כתושות

למרק:

  • 5 עלי סלרי עלים מופרדים מהגבעול
  • 6 בצלים ירוקים
  • 4-5 עלי מנגולד – החלק הירוק בלבד
  • 4 שיני שום גדולות כתושות טרי
  • 1/2 1 ליטר מים
  • 1 כוס מרק עוף
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור טחון טרי
  • מיץ משני לימונים בינוניים

אופן ההכנה:

המלית:

  1. במחבת בעלת תחתית כבדה מחממים את השמן והמרגרינה ומשחימים את הבצל.
  2. מוסיפים הבשר ומטגנים על אש גבוהה כ-10 דקות. בוחשים מדי פעם. ממליחים ומפלפלים בנדיבות.
  3. מנמיכים לאש נמוכה מאוד ומטגנים באיטיות כשעה, עד שהבשר משחים מאוד. מסירים מן האש ומצננים היטב. מעבדים במעבד מזון ומקפידים לגרד את כל מה שנדבק לקרקעית.
  4. מוסיפים את הסלרי והשום ומעבדים למחית גסה (לא לממרח).
  • כדאי להכין את המלית יום לפני.

הבצק:

  1. לשים כל החומרים לבצק עד לקבלת בצק רך, גמיש ונוח לעבודה.
  2. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורי בצק בינוניים. יוצרים בעזרת האגודל חור במרכז הכדור ומרחיבים אותו עד שניתן למלא בכפית מלאה מן המלית.
  3. ממלאים את הכופתאה בכפית מלאה מן המלית, צובטים, סוגרים את הכופתאה ומשטחים בזהירות בעזרת שתי כפות הידיים לקובה שטוחה בעלת צורה המזכירה "צלחת מעופפת".
  4. מניחים על מגש רטוב ומכינים את כל הקובות.

המרק:

  1. טוחנים במעבד מזון מחצית מכמות עלי הסלרי והבצל הירוק, 1 עלה מנגולד והשום.
  2. חותכים את החלק הלבן של המנגולד ואת גבעולי הסלרי לפיסות באורך 5 ס"מ ומסירים מהם את הסיבים בעזרת סכין חדה. מניחים בסיר עמוק למרק.
  3. מוסיפים את מחית הירק, המים ומרק העוף ומתבלים במלח ופלפל שחור .
  4. מביאים לרתיחה, מוסיפים את מיץ הלימון, מנמיכים האש ומבשלים כ-40 דקות על סף רתיחה.
  5. מגבירים את האש ומחליקים את הקובות לסיר בזו אחר זו. בוחשים מדי פעם בעדינות.
  6. מבשלים על אש בינונית כעשר דקות או עד שהקובות מוכנות אך מוצקות לנגיסה.

תגובות

Silence is Golden