קובה טיקה

| שרית שמואלי | דרך האוכל

אמה של רינה פושקרנה הגיעה להודו מעירק כשהיא בת חודשים ספורים בלבד, וכך קרה שמאכלים הודים מסורתיים קיבלו טאץ' עיראקי. מתכון לקובה-טיקה

כשר, כשר לפסח, בשרי

החומרים ל-4-3 מנות:
למעטפת הקובה:

  • 1 כוס קמח מצה
  • 2 כפות שמן
  • 2 ביצים, טרופות היטב
  • 15-12 כפות מים

למלית הקובה (עוף טיקה):

  • 1 כוס (250-200 גר') חזה עוף טחון
  • 1 בצל קטן, קצוץ היטב
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר, מגורר
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית גראם מסאלה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כף מחית פפאיה
  • 1 כף כוסברה, קצוצה

למרק:

  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 כף שום
  • 1 כף ג'ינג'ר
  • 2 עגבניות, מגוררות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 פלפל צ'ילי ירוק, קצוץ דק
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית גראם מסאלה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 4 כפות שמן, לטיגון
  • 5 כוסות מים (או 2 לרוטב סמיך)

אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל חומרי המעטפת ומניחים לכ-10 דקות לספיגת טעמים. מכינים מהתערובת כ-12 כדורים.
2. מערבבים בקערה את כל חומרי מלית הקובה (עוף הטיקה).
3. צרים בכפות ידיים רטובות כדורים מתערובת המעטפת. יוצרים בכל כדור שקע בעזרת האגודל (כמו כוס קטנה) וממלאים במלית עוף הטיקה.
4. סוגרים את הכדור היטב ומגלגלים בכפות הידיים לקבלת צורת עיגול חלקה.
5. משחימים במחבת את הבצל למרק וטוחנים במעבד מזון לתערובת חלקה. מערבבים בקערה את מחית הבצל עם כל יתר חומרי המרק, למעט השמן לטיגון והמים.
6. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את תערובת המרק ומערבבים היטב כ-10 דקות על להבה גבוהה.
7. מניחים את כדורי הקובה בעדינות במרק ומבשלים 15-10 דקות עד שהכופתאות תופחות.
מוסיפים את המים וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות.

טיפים

  • אסור לערבב את התבשיל באמצעות כף או כלי אחר כדי שהכופתאות לא תתפרקנה. במקום, יש לאחוז את הסיר משני צידיו ולנער בעדינות לצדדים.
  • אפשר להכין את המרק יום קודם ולשמור במקרר.

מצרכים:

4-3 מנות:

למעטפת הקובה:

  • 1 כוס קמח מצה
  • 2 כפות שמן
  • 2 ביצים, טרופות היטב
  • 15-12 כפות מים

למלית הקובה (עוף טיקה):

  • 1 כוס (250-200 גר') חזה עוף טחון
  • 1 בצל קטן, קצוץ היטב
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר, מגורר
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית גראם מסאלה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כף מחית פפאיה
  • 1 כף כוסברה, קצוצה

למרק:

  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 כף שום
  • 1 כף ג'ינג'ר
  • 2 עגבניות, מגוררות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 פלפל צ'ילי ירוק, קצוץ דק
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית גראם מסאלה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 4 כפות שמן, לטיגון
  • 5 כוסות מים (או 2 לרוטב סמיך)

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את כל חומרי המעטפת ומניחים לכ-10 דקות לספיגת טעמים. מכינים מהתערובת כ-12 כדורים.

2. מערבבים בקערה את כל חומרי מלית הקובה (עוף הטיקה).

3. צרים בכפות ידיים רטובות כדורים מתערובת המעטפת. יוצרים בכל כדור שקע בעזרת האגודל (כמו כוס קטנה) וממלאים במלית עוף הטיקה.

4. סוגרים את הכדור היטב ומגלגלים בכפות הידיים לקבלת צורת עיגול חלקה.

5. משחימים במחבת את הבצל למרק וטוחנים במעבד מזון לתערובת חלקה. מערבבים בקערה את מחית הבצל עם כל יתר חומרי המרק, למעט השמן לטיגון והמים.

6. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את תערובת המרק ומערבבים היטב כ-10 דקות על להבה גבוהה.

7. מניחים את כדורי הקובה בעדינות במרק ומבשלים 15-10 דקות עד שהכופתאות תופחות.
מוסיפים את המים וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות.


טיפים

  • אסור לערבב את התבשיל באמצעות כף או כלי אחר כדי שהכופתאות לא תתפרקנה. במקום, יש לאחוז את הסיר משני צידיו ולנער בעדינות לצדדים.
  • אפשר להכין את המרק יום קודם ולשמור במקרר.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden