קוביות בקר אפויות ביין

צלם: בועז לביא
צלם: בועז לביא

מחפשים מתכון למנה מעניינת לערב שישי? לפניכם מתכון לקוביות בקר אפויות ביין

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-10-8 מנות:

6 כפות שמן זית
½1 ק"ג בקר (צ'אך או וייסבראטן), חתוך לקוביות
מעט קמח תפוחי אדמה לקימוח הבשר
2 בצלים, חתוכים לקוביות
1/2 כוס רסק עגבניות
1 כוס מים
3 שיני שום, כתושות
1 כוס יין אדום יבש
1 כפית פפריקה מתוקה
1 עלה דפנה
מלח, פלפל שחור
2-3 מסמרי ציפורן (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני או בקדרה שאפשר להעביר לתנור. מקמחים את קוביות הבשר. מטגנים את הבצלים בשמן עד הזהבה, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים בכל הצדדים.

2. מערבבים את רסק העגבניות והמים, מוסיפים לסיר ומערבבים. מוסיפים את שיני השום ומבשלים על אש נמוכה במשך 5 דקות.

3. מוסיפים את היין, הפפריקה, עלה הדפנה, המלח והפלפל ומסמרי הציפורן, טועמים ומתקנים תיבול. סוגרים היטב את הסיר ומבשלים במשך שעתיים וחצי בתנור שחומם מראש ל-130 מעלות. מערבבים מדי פעם ומוסיפים מעט נוזלים אם יש צורך. מגישים עם פירה תפוחי אדמה, אורז או בטטות.