קוגל ירושלמי

קוגל הוא אחד מהמאכלים המסורתיים והנפוצים ביותר בארץ. לפניכם מתכון של גיל חובב מתוך הספר "בישול ב-5 מרכיבים" לקוגל ביתי נפלא

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

  • 400 גרם אטריות ביצים דקות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • הרבה פלפל שחור גרוס (לפחות 1 כף גדושה)

אופן ההכנה:

1. מבשלים את האטריות במים רותחים עד לדרגת אל דנטה. מסננים ומעבירים לקערה.

2. מערבבים את הסוכר והשמן בסיר קטן עד קבלת קרמל בהיר. יוצקים את התערובת על האטריות שבקערה ומערבבים היטב (לא נורא אם חלק מהקרמל מתגבש לגושים בתוך האטריות – הוא יימס במהלך האפייה).

3. מוסיפים לתערובת את הביצים, המלח והפלפל ומערבבים היטב.

4. משמנים היטב תבנית אפייה עגולה או כמה תבניות אינגליש קייק, יוצקים את התערובת ומכסים בנייר אפייה. אופים במשך 10 שעות (או לילה שלם) בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות.

מגישים: פורסים ומגישים בטמפרטורת החדר, עם הרבה מלפפונים חמוצים ליד