קומפוט קלאסי וצימוקים שיכורים

| מאת: אסתי ידידיה | כתיבה, צילום והכנה: אסתי ידידיה | מגזין דרך האוכל

מתגעגעים לקומפוט? קבלו מתכון לקומפוט קלאסי עם צימוקים באלכוהול

קל מאוד, כשר, פרווה

קומפוט כמו של פעם, אך בבישול קצר יותר. אפשר להשתמש בפירות שונים, לפי מה שאוהבים ומה שיש בבית.

החומרים ל-8-6 מנות:

  • 1/2 כוס צימוקים שחורים
  • ברנדי
  • 3 כוסות מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • סרט מקליפת לימון (צהוב בלבד)
  • 1 מקל קינמון
  • 1 כוס ענבים ירוקים
  • 2 תפוחים
  • 2 שזיפים
  • 2 נקטרינות
  • 2 אגסים
  • 3 משמשים
  • 1 שקית (12-10 גר') סוכר וניל
  • מיץ מ-1/2 לימון

*סך הכל כ-1 ק"ג פירות.

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הצימוקים היטב. מניחים בקערית, מכסים בברנדי ומשהים למשך 4 שעות לפחות. לקומפוט אלכוהולי יותר, מאריכים את זמן ההשריה.
  2. בסיר גדול מרתיחים את המים, הסוכר, קליפת הלימון ומקל הקינמון. מבשלים ברתיחה עדינה במשך 10 דקות.
  3. חותכים את הפירות הגדולים לשישיות ואת הקטנים לחצאים או לרבעים. מוסיפים לסיר את הפירות, סוכר הווניל ומיץ הלימון. מביאים שוב לרתיחה עדינה ומבשלים ללא מכסה במשך 10 דקות. מצננים היטב.
  4. מסננים את הצימוקים ומוסיפים לקומפוט הקר.

טיפ: אם מגישים גם לילדים, כדאי להוסיף את הצימוקים בברנדי לקעריות המבוגרים בעת ההגשה.

מצרכים:

ל-8-6 מנות:

  • 1/2 כוס צימוקים שחורים
  • ברנדי
  • 3 כוסות מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • סרט מקליפת לימון (צהוב בלבד)
  • 1 מקל קינמון
  • 1 כוס ענבים ירוקים
  • 2 תפוחים
  • 2 שזיפים
  • 2 נקטרינות
  • 2 אגסים
  • 3 משמשים
  • 1 שקית (12-10 גר') סוכר וניל
  • מיץ מ-1/2 לימון

*סך הכל כ-1 ק"ג פירות.

אופן ההכנה:

שוטפים את הצימוקים היטב. מניחים בקערית, מכסים בברנדי ומשהים למשך 4 שעות לפחות. לקומפוט אלכוהולי יותר, מאריכים את זמן ההשריה.

בסיר גדול מרתיחים את המים, הסוכר, קליפת הלימון ומקל הקינמון. מבשלים ברתיחה עדינה במשך 10 דקות.

חותכים את הפירות הגדולים לשישיות ואת הקטנים לחצאים או לרבעים. מוסיפים לסיר את הפירות, סוכר הווניל ומיץ הלימון. מביאים שוב לרתיחה עדינה ומבשלים ללא מכסה במשך 10 דקות. מצננים היטב.

מסננים את הצימוקים ומוסיפים לקומפוט הקר.

טיפ: אם מגישים גם לילדים, כדאי להוסיף את הצימוקים בברנדי לקעריות המבוגרים בעת ההגשה.


תגובות

Silence is Golden