קוסקוס ביתי

צלם: אנטולי מיכאלו
צלם: אנטולי מיכאלו

אפשר לקנות קוסקוס, אבל אין כמו קוסקוס שמכינים בבית. לפניכם מתכון של הזמר אלי לוזון לקוסקוס ביתי

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-10-8 מנות:

1 ק”ג סולת
2 כוסות מים
1/2 כף מלח
1/3 כוס (70 מ"ל) שמן
מים חמים לבישול
1 כוס מים

אופן ההכנה:

1. מכניסים את הסולת למערבל מזון, מוסיפים את המים ומערבלים באטיות במשך כמה דקות עד קבלת מרקם אחיד.

2. מסננים את הסולת במסננת גדולה לתוך קערה. מוסיפים לקערה את המלח ומערבבים. מוסיפים את השמן ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד.

3. ממלאים את החלק התחתון של סיר קוסקוס במים חמים עד חציו. מעבירים את הקוסקוס לחלק העליון של הסיר ויוצרים גומה במרכז תחתית הסיר כדי שאדי המים יחדרו לחלק העליון ויבשלו את הקוסקוס. מבשלים את הקוסקוס בסיר כ-60 דקות. מסירים מהאש, מעבירים את הקוסקוס לקערה ומצננים כ-5 דקות.

4. מוסיפים לקערה בהדרגה את המים ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד.

5. מחזירים את הקוסקוס לסיר ומבשלים כ-50 דקות נוספות. מסירים מהאש ובודקים אם הקוסקוס פריך. אם הוא נראה יבש, אפשר להוסיף חצי כוס מים ולערבב.