קוסקוס מסולת מלאה ומרק

מי לא אוהב קוסקוס? קבלו את הגרסה הבריאה למאכל המרוקאי האולטימטיבי

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-10 מנות לקוסקוס:

3 חבילות של קוסקוס מסולת מלאה

6 כפות שמן זית או שמן חמניות אורגני

2 כפיות מלח

6 כוסות מים</p>

1 כפית כורכום

למרק ירקות:

1/2 קילוגרם חומוס יבש

1/2 קילוגרם דלעת

1 כרוב ירוק קטן

1/2 כרובית

3 פרסות

2 בצלים

3 לפת

4 גזרים

3 קישואים

1 סלרי אמריקאי

1 שורש סלרי

2 שורשי פטרוזיליה

1 כוס פטרוזיליה וכוסברה

4 שיני שום

2 כפות שמן זית

1 כף כורכום

1 כף כמון

1 כף מלח גס אפור

1 כפית פלפל שחור

4 ליטר מים

אופן ההכנה:

הקוסקוס:

מעבירים לקערה רחבה את גרגירי הסולת, יוצקים לכל שקית של 1/2 קילוגרם 2 כוסות מים, כף שמן, מלח וכורכום ומניחים למשך שבע דקות.

מתחילים לעבד את הגרגירים עם שתי הידיים בתנועה של מחיאות כפיים.

מניחים את הגרגירים בסיר קוסקוסיה ומאדים במשך 20 דקות מעל מרק או מים רותחים.

אופן הכנת המרק:

משרים את החומוס למשך שמונה שעות, מחליפים את המים ומבשלים בסיר לחץ למשך שעה וחצי.

שוטפים את כל הירקות, חותכים אותם לקוביות בינוניות או לעיגולים.

מאדים בכף שמן זית לפי הסדר: הבצל והפרסה, הסלרי (ללא העלים), לאחר מספר דקות מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

מוסיפים את שאר הירקות, צמחי התבלין וגרגרי החומוס המבושלים, למעט הדלעת.

מבשלים בארבעה ליטר מים רותחים במשך שעה.

כעת מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים כחמש דקות בלבד, כדי שהדלעת תישאר שלמה ולא תתפורר.

מגישים בטאג'ין מרוקאי: מניחים את הירקות במרכז ואת הקוסקוס מסביב.

את נוזלי המרק מגישים בנפרד.