קיץ גלילי עם משק צוריאל

קיץ גלילי עם משק צוריאל | צילום: בן יוסטר
קיץ גלילי עם משק צוריאל | צילום: בן יוסטר

הקיץ הזה מחלבת משק צוריאל מביאה את הגליל אל המרכז ומפתיעה אתכם בסדרת ארוחות אינטימיות בביתם של מיטב מארחי EatWith. לרגל הארוחות, שיתקיימו במהלך אוגוסט, ארזנו לכם טעימה קטנה מהאירוע שיחתום את הפרויקט ויתקיים על גג ביתן של "הבנות אוהבות אוכל" בשיתוף השף יוסף חנא ממסעדת מגדלנה

 

אספנו לכם שישה מתכונים כטעימה מהאירוע שיחתום את שיתוף הפעולה של EatWith עם מחלבת משק צוריאל. הנאה קולינרית מובטחת עם השראה גלילית

מספר המקומות בכל ארוחה מוגבל. יש להזמין מקומות מראש באתר

שלושה מתכונים של קרן אלה גפן ויעל סלע ("הבנות אוהבות אוכל"):

1. קובנייה מוסר ים, שברי פיתה צלויה וצפתית מעודנת

חומרים ל־4 מנות:

½ ק"ג מוסר ים נקי מעור ועצמות, חתוך לקוביות קטנות
150 גר' צנוברים קלויים
150 גר' פיסטוקים קלויים, קצוצים גס
½1 כפות עלי זעתר טרי
½ פלפל ירוק חריף קצוץ דק
מיץ וזרעים משתי עגבניות בשלות
2 כפות שמן זית
להגשה
100 גר' גבינה צפתית מעודנת 5%
משק צוריאל, מפוררת גס
פיתה צלויה עם זעתר ושמן זית
1 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

1. שמים את כל החומרים במכתש ועלי, מועכים היטב לתערובת אחידה
2. מעבירים לצלחות הגשה. מפזרים מעל גבינה, שברי פיתה, שמן זית ומיץ לימון ומגישים.

קובנייה מוסר ים, שברי פיתה צלויה וצפתית מעודנת | צילום: בן יוסטר
קובנייה מוסר ים, שברי פיתה צלויה וצפתית מעודנת | צילום: בן יוסטר

2. קרפצ׳ו תאנים, ויניגרט רימונים, בולגרית גלילית ובזיליקום

חומרים ל־6 מנות:

15־20 תאנים פרוסות דק
לוויניגרט
50 מ״ל מיץ לימון
1 כף חרדל
1 כף רכז רימונים
1 כף סילאן
1 תאנה
מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם
70 מ״ל שמן קנולה
30 מ״ל שמן זית
לאגוזים המסוכרים
80 גר' אגוזי מלך
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית סוכר חום כהה
קורט צ׳ילי גרוס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית מלח גס
2 כפות מים
להגשה
150 גר' בולגרית גלילית 24% משק צוריאל מפוררת גס

אופן ההכנה:

ויניגרט
1. מכניסים למעבד מזון את כל חומרי הוויניגרט פרט לשמנים.
2. טוחנים ומוסיפים בהדרגה את השמנים עד לאיחוד.
אגוזים מסוכרים
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מניחים את האגוזים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים אותם בתנור במשך 3 דקות.
3. בקערה נפרדת מערבבים את יתר החומרים, פרט למים.
4. מעבירים את האגוזים החמים לקערה, יוצקים מעליהם את המים ומערבבים הכל יחד.
5. מעלים את חום התנור ל־220 מעלות וקולים את האגוזים 5 דקות נוספות. מצננים וקוצצים גס.
הגשה
1. מסדרים את התאנים בצלחת הגשה, מפזרים מעל אגוזים וגבינה.
2. יוצקים מעט רוטב ומקשטים בעלי בזיליקום.

קרפצ׳ו תאנים, ויניגרט רימונים, בולגרית גלילית ובזיליקום | צילום: בן יוסטר
קרפצ׳ו תאנים, ויניגרט רימונים, בולגרית גלילית ובזיליקום | צילום: בן יוסטר

 

3. פלאפל דגים גלילי ויוגורט עזים

חומרים ל־12 יח׳:

150 גר' עדשים שחורות לאחר בישול
½ כוס עלי כוסברה
חופן עלי פטרוזיליה
1 בצל בינוני חתוך לרבעים
½1 כפיות לימון כבוש טחון
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית זרעי כמון
½ כפית כמון טחון
½ כפית זרעי כוסברה
1 כף קמח חומוס
1 כף סילאן
2 שיני שום קצוצות
2 כפות פירורי לחם
מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם
200 גר' בורי/דניס/לברק נקי מעור ועצמות, חתוך לקוביות
לטיגון
2 כפות קמח
1 ביצה
½ כוס פירורי לחם
שמן קנולה
להגשה
בקבוק יוגורט עזים לשתייה משק צוריאל

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל־150 מעלות.
2. מפזרים את העדשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומייבשים אותן בתנור במשך 30 דקות.
3. שמים במעבד מזון את כל החומרים, פרט לדג, וטוחנים בפולסים קצרים לקבלת תערובת אחידה, אך לא חלקה מאוד.
4. מתקנים תיבול במידת הצורך.
5. מחממים שמן לטיגון עמוק.
6. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את קוביות הדג ומערבבים.
7. יוצרים כדורים פחוסים מעט, טובלים כל כדור בקמח, ביצה ופירורי לחם ומטגנים בשמן החם עד להזהבה.
8. מגישים לצד יוגורט עזים.

פלאפל דגים גלילי ויוגורט עזים | צילום: בן יוסטר
פלאפל דגים גלילי ויוגורט עזים | צילום: בן יוסטר

 

שלושה מתכונים של יוסף (זוזו) חנא, מסעדת מגדלנה

1. קטאייף במילוי גבינות וקולי פלפלים

חומרים ל־4 מנות:

לבצק
½1 כוסות קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות סוכר לבן
½ כפית חילבה (אופציה)
2 כוסות מים פושרים
כפית מלח דק
למלית
250 גר' בולגרית גלילית 24% משק צוריאל
100 גר' חלומי משק צוריאל
100 גר' צפתית מעודנת 5% משק צוריאל
חופן זעתר טרי
לקולי פלפלים
4 פלפלים אדומים
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל לפי הטעם
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

בצק
1. שמים בקערה קמח, שמרים, אבקת אפייה, סוכר, חילבה (אם רוצים) ומים
2. מערבבים עד לקבלת בלילה בעלת מרקם הדומה לפנקייק.
3. מוסיפים מלח, מערבבים ומניילנים את הקערה. מכניסים למקרר למשך שעה לפחות.
4. מחממים מחבת טפלון ומשמנים אותה קלות בשמן או בחמאה.
5. יוצקים למחבת מצקת קטנה (כ־50 גר') מהבלילה ומשטחים לצורת עיגול (פנקייק).
6. מטגנים על אש בינונית עד להופעת בועות ומוציאים. חוזרים על הפעולה עם יתר הבלילה.
מילוי
1. מגרדים את כל הגבינות לקערה. מוסיפים זעתר ומערבבים.
קולי פלפלים
1. קולים את הפלפלים על אש גלויה עד שקליפתם משחירה.
2. עוטפים ואוטמים את הפלפלים בניילון נצמד, ממתינים עד שהם מתקררים, מקלפים ומנקים מגרעינים.
3. טוחנים במעבד מזון עם יתר מרכיבי הקולי.
4. מוסיפים שמן בהדרגה ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק.
הרכבה והגשה
1. מחממים שמן לטיגון עמוק.
2. ממלאים את החביתיות במלית הגבינות וסוגרים לצורת סהר.
3. מטגנים בשמן החם עד להזהבה, ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
4. מגישים חם לצד קולי פלפלים.

קטאייף במילוי גבינות וקולי פלפלים | צילום: בן יוסטר
קטאייף במילוי גבינות וקולי פלפלים | צילום: בן יוסטר

 

2. טבולה עם בולגרית גלילית

חומרים ל־4 מנות:

3 זרי פטרוזיליה שטופה וקצוצה
זר בצל ירוק שטוף קצוץ
זר נענע שטופה וקצוצה
3 עגבניות קצוצות
½ כוס בורגול דק מושרה
2 כפות צנוברים קלויים
3 כפות שקדים קלויים
50 גר' גבינה בולגרית גלילית 5% משק צוריאל
לתיבול
מלח דק לפי הטעם
קורט כמון
½ כוס מיץ לימון
½ כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. שמים את כל החומרים בקערה, פרט לגבינה הבולגרית.
2. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
3. מפזרים מעל גבינה בולגרית מגוררת גס ומגישים.
4. ניתן להגיש את הסלט בתוך פנכות של עלי חסה פריכים

טבולה עם בולגרית גלילית | צילום: בן יוסטר
טבולה עם בולגרית גלילית | צילום: בן יוסטר

 

סשימי דג עם יוגורט עזים, סלסת עגבניות, חצילים כבושים ועלי פרפחינה

חומרים ל־4 מנות:

350 גר' דג טרי (מוסר, לברק, אנטיאס)
לתיבול
3 כפיות שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח אטלנטי ופלפל שחור לפי הטעם
להגשה
4־5 כפות יוגורט עזים בגביע משק צוריאל
זרעי עגבנייה מ־2־3 עגבניות בשלות
2 חצילים ננסיים כבושים חתוכים גס
4־5 פרוסות דקות של פלפל חריף
חופן עלי פרפחינה

אופן ההכנה:

1. חותכים את הדג לחתיכות גסות, מתבלים בכל התבלינים ומערבבים קלות.
2. מסדרים את הדג על צלחת הגשה שטוחה ומפזרים מעל יוגורט, זרעי עגבנייה, חצילים, פלפל חריף ועלי פרפחינה.

סשימי דג עם יוגורט עזים, סלסת עגבניות, חצילים כבושים ועלי פרפחינה | צילום: בן יוסטר
סשימי דג עם יוגורט עזים, סלסת עגבניות, חצילים כבושים ועלי פרפחינה | צילום: בן יוסטר

 

מחלבת משק צוריאל שוכנת בגליל למרגלות הר תבור. המחלבה מייצרת מגוון של מוצרים הכולל בין השאר גבינות בולגריות וצפתיות, חלב ויוגורט עזים וכן גבינות מיוחדות כמו קממבר, קשקבל ומוצרלה. המחלבה משמרת את שיטות הייצור המסורתיות המצריכות עבודה ידנית רבה, ליווי צמוד של התהליך, הקפדה ותשומת לב רבה על כל פרט.

המחלבה שואבת את ההשראה למוצריה מהגליל, מהאנשים ומהתרבויות השונות באזור, מהטבע המופלא שלו, מהחקלאות המקומית ומהחיבור לאדמה ולחומרי הגלם שמאפיינים את האזור. המחלבה שמה לה למטרה להנגיש את המטבח הגלילי לצרכנים בישראל דרך המוצרים שלה, ובאמצעות מפגשים חווייתיים ומרגשים עם לקוחותיה. מדי שנה מקיימת המחלבה

שיתופי פעולה עם שפים, בשלנים, מסעדות ובתי קפה – הכל במטרה להביא את המטבח הגלילי לכל חלקי הארץ.

הקיץ, לראשונה, המחלבה משתפת פעולה עם המיזם הקולינרי EatWith, שבו שפים ובשלנים מארחים בביתם ארוחות פופ אפ וחוויות קולינריות. במסגרת שיתוף הפעולה הייחודי יתקיימו במהלך אוגוסט ארבע ארוחות מרגשות שיאפשרו לכל אחד ליהנות מהמטבח הגלילי ולפגוש את משק צוריאל באווירה אחרת – חווייתית, ביתית ואינטימית. כל אחד מהשפים התמקד בחומרי גלם אהובים עליו, במיוחד מהגליל, ובנה בהשראתם תפריט מיוחד וקיצי.  סדרת הארוחות תיחתם במסיבה קיצית גדולה על גג ביתן של קרן אלה גפן ויעל סלע – "הבנות אוהבות אוכל", שייארחו את השף הגלילי יוסף (זוזו) חנא ממסעדת מגדלנה למסיבה בלתי נשכחת, עם די.ג'יי והופעה חיה של הזמרת צליל דנין.

תאריכי הארוחות:

13 באוגוסט (שבת): מרב וזיו, ארוחה בהשראת תבלינים מן הגליל

18 באוגוסט (חמישי): רועיקי (״המנור״), ארוחה בהשראת עשבי הבר וירקות הגליל

25 באוגוסט (חמישי): גבריאל, ארוחה בהשראת תבואת השדה ותוצרת הגליל

30 באוגוסט (שלישי): "הבנות אוהבות אוכל" מארחות את השף יוסף (זוזו) חנא ממגדלנה למסיבת קיץ גלילית

צילום בן יוסטר | סטיילינג תמי סגל | מתכונים קרן אלה גפן ויעל סלע, "הבנות אוהבות אוכל" ויוסף (זוזו) חנא, מגדלנה

בשיתוף מחלבת משק צוריאל