בואו להנות מארוחה גלילית מפוארת בלופט של גבריאל

בלופט של גבריאל תחכה לכם ארוחה גלילית מפנקת | צילום: נמרוד סונדרס
בלופט של גבריאל תחכה לכם ארוחה גלילית מפנקת | צילום: נמרוד סונדרס

המיזם הקולינרי EatWith מזמין אתכם לארוחה גלילית מפנקת בהשראת חומרי הגלם המקומיים בלופט של גבריאל

88 שיתופים | 132 צפיות

 

ב-25 לאוגוסט (חמישי) יהפוך הלופט של גבריאל ללופט גלילי מרהיב ועל השולחנות יונחו זיתים מנצרת, מגוון סלטים ולחמים גליליים ומנות צבעוניות רבות נוספות, כולן בהשראת תוצרת הגליל. תהיה זו הארוחה השלישית מתוך סדרת ארוחות גליליות מיוחדות שארגנו עבורכם משק צוריאל והמיזם הקולינרי הייחודי EatWith .

גבריאל שיתף אותנו בשתי מתכונים של מנות שהוגשו בארוחה, להנאתכם.

קפרזה גלילית עם במיה ועגבניות צלויות

קפרזה גלילית עם במיה ועגבניות צלויות | צילום: נמרוד סונדרס
קפרזה גלילית עם במיה ועגבניות צלויות | צילום: נמרוד סונדרס

מרכיבים ל-3-4 מנות

150 גרם במיה
4 עגבניות תמר
2 בצלים סגולים קטנים
חופן זיתים שחורים
עלים משני גבעולי אורגנו טרי
150 גרם גבינת פטה עיזים 16% של משק צוריאל
לתיבול: שמן זית מלח ים אטלנטי (או מלח גס), סומאק

קפרזה גלילית עם במיה ועגבניות צלויות | צילום: נמרוד סונדרס
קפרזה גלילית עם במיה ועגבניות צלויות | צילום: נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. חותכים את העגבניות והבצל לרבעים, מסדרים על תבנית עם נייר אפיה, מזלפים 2-3 כפות שמן זית ומלח ים וצולים בתנור כחצי שעה, עד שהירקות התרככו והזהיבו.

3. מוציאים ומניחים להם להתקרר.

4. מחממים 2-3 כפות שמן זית המחבת מעל להבה גבוהה. מוסיפים את הבמיה ומקפיצים 3-4 דקות, עד שהיא משחימה ומתרככת מעט (ושומרת על הצבע הירוק היפה).

5. מתבלים במעט מלח, מוציאים לצלחת ומניחים לה להצטנן לטמפרטורת החדר.

6. להרכבת הסלט,מסדרים בצלחת הגשה את העגבניות והבצל הצלויים ואת הבמיה הצרובה יחד עם כל שאר המרכיבים. את הגבינה חותכים ביד לפיסות גדולות ומפזרים עליה שמן זית וסומאק. אפשר להוסיף טבעות של פלפל ירוק חריף.

 

כנאפה עם תאנים מקורמלות

כנאפה עם תאנים מקורמלות | צילום: נמרוד סונדרס
כנאפה עם תאנים מקורמלות | צילום: נמרוד סונדרס

מרכיבים ל-3 מנות

לכנאפה:
50 גרם אטריות קדאיף
5 כפות שמן זית
200 גרם גבינת ריקוטה של משק צוריאל
שליש גליל מה-עז של משק צוריאל
רבע כפית מלח
חצי כוס פיסטוקים, קלויים וקצוצים גס

סירופ דבש:
2 כפות גדושות של דבש איכותי
חצי כוס מים חמים
כף מי ורדים

תאנים מקורמלות:
5 תאנים חתוכות לרבעים
30 גר' חמאה
כף סוכר

כנאפה עם תאנים מקורמלות | צילום: נמרוד סונדרס
כנאפה עם תאנים מקורמלות | צילום: נמרוד סונדרס

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

לכנאפה:
1. פותחים את שערות הקדאיף בקערה ומפזרים עליהם שמן זית, מערבבים בעדינות כך שהשמן יעטוף את שערות הקדאיף.

2. מערבבים את גבינת הריקוטה עם גבינת העיזים והמלח לתערובת אחידה.

3. מסדרים בתבנית עם נייר אפייה שכבה בעובי של חצי ס"מ גבינה. מניחים מעל את שערות הקדאיף. מהדקים קלות ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה של שערות הקדאיף.

לסירופ:
1. מערבבים את הדבש עם המים החמים ומי הורדים.

לתאנים:
1. ממיסים את החמאה במחבת מעל להבה גבוהה. מוסיפים את התאנים ומבשלים אגב ערבוב עד שהתאנים מתחילות להזהיב ולהתקרמל, בערך 5 דקות. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב עוד כדקה.

להגשה:
1. כשהכנאפה מוכנה יוצקים עליה את סירופ הדבש מניחים מעל את התאנים ומעל מפזרים את הפיסטוקים. מגישים מיד.