קנולי קדאיף במילוי מוס מסקרפונה עם פירות יער

קנולי קדאיף במילוי מוס מסקרפונה עם פירות יער  | צילום: בן יוסטר
קנולי קדאיף במילוי מוס מסקרפונה עם פירות יער | צילום: בן יוסטר

השף מיכאל גרטופסקי מביא את הגליל ישר אליכם הביתה עם קינוח מפנק של קדאייף ומסקרפונה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל-4 מנות | בינוני | חלבי

100 גר' חמאה
100 גר' שערות קדאיף
100 גר' פירות יער מושרים בסירופ סוכר (מים וסוכר בכמות שווה, מבושלים עד אחידות ומצוננים)
אבקת סוכר

למוס מסקרפונה
125 גר' שוקולד לבן
1 כוס (250 מ"ל) חלב
1 דף ג'לטין מושרה במים פושרים
250 גר' גבינת מסקרפונה
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה מוקצפת למרקם יוגורט

אופן ההכנה

1. ממסים את החמאה עד שהיא משחימה מעט. מושחים את שערות הקדאיף בחמאה עם מברשת.

2. מגלגלים את השערות על צינור אפייה ואופים במשך 6 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות. מצננים, מסירים מהצינור וחותכים את הגליל שנוצר למקטעים.

מוס המסקרפונה
1. ממסים את השוקולד הלבן בסיר עם החלב. ברגע שהשוקולד נמס מוסיפים את דף הג'לטין וטורפים היטב. מוסיפים את גבינת המסקרפונה וממשיכים לטרוף עד שהמרקם חלק.

2. מקפלים את השמנת המוקצפת לתערובת השוקולד עד קבלת מרקם אחיד.

ההגשה
1. ממלאים את גלילי הקדאיף במוס.

2. יוצקים את פירות היער עם סירופ הסוכר לצלחת הגשה ומניחים את הקנולי קדאיף מעל.

מתכונים נוספים של השף מיכאל גרטופסקי:

רביולי חצי ירח במילוי ג'יבנה
במיה צרובה עם קרם עגבניות מעושנות ופטה
שווארמה דג ים בפיתה עם יוגורט ועשבים
מנקושה – פיצה ערבית עם זעתר ופירות ים
טבולה כרובית

צילום בן יוסטר
ביסטרו מיכאל הגפן 43 מושב לימן, 04-9821250