רביולי חצי ירח במילוי ג'יבנה

רביולי חצי ירח במילוי ג'יבנה | צילום: בן יוסטר
רביולי חצי ירח במילוי ג'יבנה | צילום: בן יוסטר

אם אתם לא תלכו אל הגליל, הגליל יבוא אליכם. מתכון לרביולי ביתי במילוי גבינת כבשים מלוחה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל-2 מנות | בינוני | חלבי

300 גר' ג'יבנה
4 כפות שמן זית
1 שן שום פרוסה דק
4 עגבניות צלויות (רצוי בפחמים) וחתוכות גס
10 עלי זעתר
100 גר' תרד חלוט ומיובש
3 כפות יין לבן
1 כף חמאה
8 זיתים ירוקים מגולענים

לבצק פסטה
¾1 כוסות (250 גר׳) קמח 00
2 ביצים
3 חלמונים
קורט מלח

אופן ההכנה

1. מערבבים את מרכיבי הבצק עד שהוא יציב ואחיד. מעבירים למקרר למשך חצי שעה לפחות. מרדדים את הבצק עד שהוא שקוף (דרגה 1־1.5 במכונת פסטה ביתית) וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 6 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית מגבינת הג'יבנה וסוגרים בקיפול לצורת חצי ירח. מהדקים בקצוות. חולטים את הרביולי במים רותחים במשך 3 דקות.

2. מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את השום, העגבניות, הזעתר והתרד ומשחימים קלות.

3. מוסיפים למחבת את היין הלבן ומאדים אותו. מוסיפים את החמאה והזיתים ומערבבים. מוסיפים את הרביולי ומסירים מהאש.

רביולי חצי ירח במילוי ג'יבנה | צילום: בן יוסטר
רביולי חצי ירח במילוי ג'יבנה | צילום: בן יוסטר

מתכונים נוספים של השף מיכאל גרטופסקי:

טבולה כרובית
במיה צרובה עם קרם עגבניות מעושנות ופטה
שווארמה דג ים בפיתה עם יוגורט ועשבים
מנקושה – פיצה ערבית עם זעתר ופירות ים
קנולי קדאיף במילוי מוס מסקרפונה עם פירות יער

צילום בן יוסטר
ביסטרו מיכאל הגפן 43 מושב לימן, 04-9821250