שווארמה דג ים בפיתה עם יוגורט ועשבים

שווארמה דג ים בפיתה עם יוגורט ועשבים | צילום: בן יוסטר
שווארמה דג ים בפיתה עם יוגורט ועשבים | צילום: בן יוסטר

השווארמה הקלאסית מקבלת טוויסט מפתיע במתכון גלילי מיוחד של השף מיכאל גרטופסקי

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל-2 מנות | קל | חלבי

1 כפית תערובת תבלינים לשווארמה
100 גר' פילה דג ים
10 עלי נענע
10 עלי פטרוזיליה
1/2 בצל סגול פרוס דק
5 טבעות פלפל חריף
1 כף שטוחה סומק
1 בצל ירוק קצוץ גס
1 כף שמן זית
מעט מלח
1 פיתה מושחמת (על הגז או בגריל)
2 כפות יוגורט עיזים

אופן ההכנה

1. מפזרים את תבלין השווארמה על פילה הדג. צורבים את הדג במחבת פסים חמה בשני הצדדים. מפרקים את הדג בידיים ומעבירים לקערה.

2. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים מלבד הפיתה והיוגורט ומערבבים.

3. חוצים את הפיצה לשני עיגולים, יוצקים את היוגורט ומניחים את שווארמת הדגים.

שווארמה דג ים בפיתה עם יוגורט ועשבים | צילום: בן יוסטר
שווארמה דג ים בפיתה עם יוגורט ועשבים | צילום: בן יוסטר

מתכונים נוספים של השף מיכאל גרטופסקי:

רביולי חצי ירח במילוי ג'יבנה
במיה צרובה עם קרם עגבניות מעושנות ופטה
טבולה כרובית
מנקושה – פיצה ערבית עם זעתר ופירות ים
קנולי קדאיף במילוי מוס מסקרפונה עם פירות יער

צילום בן יוסטר
ביסטרו מיכאל הגפן 43 מושב לימן, 04-9821250