קיש בצל סגול עם גבינת עיזים וקצ’קבל

צלם: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר
צלם: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר

הבצלים הסגולים נאפים בחומץ בלסמי ומשתלבים במלית עשירה של גבינת עיזים ושמנת

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

חומרים לקיש בקוטר 24 ס”מ:

1/2 חבילה (1 גליל, 450 גרם) בצק פריך מרודד למאפים מלוחים (כמו “מעדנות”), מופשר עפ”י הוראות היצרן

למלית:

4 כפות שמן זית
1/2 כוס חומץ בלסמי
1/4 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)
4 בצלים סגולים קלופים וחצויים לרוחב
2 ביצים
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה להקצפה 38%
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
150 גרם גבינת “גלעד-קצ'קבל”
1 גליל (200 גרם) גבינת עיזים “פרומעז” של תנובה פרוס בעובי 1/2 ס”מ
עלים מ-3 ענפי תימין

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מכינים את הבצלים: מערבבים בקערה שמן זית, חומץ בלסמי וסוכר. מוסיפים את הבצלים ומערבבים קלות כך שיצופו היטב. מסדרים בתבנית כשהחלק החתוך כלפי מעלה.

3. אופים במשך 20 דקות. מוציאים את הבצלים מהתנור ומקררים היטב. משאירים את התנור פועל.

4. מכינים את הקלתית: מרפדים תבנית טארט מתפרקת בבצק הפריך המרודד ומסירים את השוליים העודפים. מניחים על הקלתית נייר אפייה ועליו מפזרים חופן קטניות יבשות (שעועית או חומוס) כמשקולת.

5. אופים את הקלתית במשך 10 דקות, מסירים את הנייר והקטניות ואופים עוד 5 דקות עד שהקלתית מזהיבה מעט. מוציאים את הקלתית מהתנור אך משאירים אותו פועל.
6. מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: טורפים ביצים עם שמנת מתוקה ומתבלים במלח ופלפל.

7. מפזרים על הקלתית האפויה גבינת קצ'קבל מגוררת ומסדרים עליה את הבצלים, כך שהחלק החתוך שלהם כלפי מעלה וביניהם פרוסות פרומעז. מפזרים עלי תימין ויוצקים את תערובת השמנת.

8. אופים במשך כ-45 דקות עד שפני הקיש יציבים וזהובים. מוציאים מהתנור וממתינים כ-15 דקות לפחות לפני הפריסה.

הערה:
באותה שיטה מכינים טארט כרישה: מוותרים על הבצלים ומפשירים שקית (600 גרם) כרישה חתוכה מוקפאת (כמו של “סנפרוסט”). ממיסים 50 גרם חמאה במחבת ומקפיצים את הכרישה במשך 10-8 דקות.

מוסיפים 3 כפות חומץ בלסמי ומתבלים במלח ופלפל. מסננים היטב מהנוזלים, מצננים ומסדרים בתוך הקלתית האפויה על הגבינה המגוררת. מוסיפים את הפרומעז ואופים כמוסבר במתכון.