קיש בצל

קיש בהכנה מהירה, המתאים לכל ארוחה חלבית ובמיוחד לשבועות

חלבי / בשרי
חלבי
דרגת קושי
קל
כשרות
כשר
זמן הכנה
עד שעה
סוג המנה
עיקריות
סוג מטבח
ללא ערך

החומרים לתבנית 26 ס"מ:

לבצק:

  • ½1 כוסות קמח, מנופה
  • 80 גר' חמאה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • מים לפי הצורך

למלית:

  • 50 גר' חמאה
  • 4 בצלים ירוקים, קצוצים דק
  • 1 בצל יבש, קצוץ דק
  • 1 בצל אדום, קצוץ דק
  • מלח, לפי הטעם
  • פלפל, לפי הטעם
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 150 גר' גבינה צהובה, מגוררת
  • 2 ביצים
  • 1/4 כפית סוכר

אופן ההכנה:

הבצק:
מניחים את כל חומרי הבצק בקערה רחבה ולשים לקבלת בצק אחיד וחלק, הניתק בקלות מדפנות הקערה. את המים יש להוסיף בהדרגה לפי הצורך. עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר כ-15 דקות.

המלית:

  1. ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים את הבצלים כ-5 דקות. מסירים מאש ומצננים.
  2. מוסיפים את כל שאר חומרי המלית ומערבבים לעיסה אחידה.
  3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה. מרפדים בו את התבנית, כולל הדפנות, ומהדקים היטב את הבצק. מסירים את העודפים ושומרים בצד. משהים במקרר כ-10 דקות.
  4. יוצקים את תערובת הבצלים מעל הבצק, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-35 דקות, עד הזהבה.

מצרכים:

לבצק:

  • ½1 כוסות קמח, מנופה
  • 80 גר' חמאה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • מים לפי הצורך

למלית:

  • 50 גר' חמאה
  • 4 בצלים ירוקים, קצוצים דק
  • 1 בצל יבש, קצוץ דק
  • 1 בצל אדום, קצוץ דק
  • מלח, לפי הטעם
  • פלפל, לפי הטעם
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 150 גר' גבינה צהובה, מגוררת
  • 2 ביצים
  • 1/4 כפית סוכר

אופן ההכנה:

הבצק:

מניחים את כל חומרי הבצק בקערה רחבה ולשים לקבלת בצק אחיד וחלק, הניתק בקלות מדפנות הקערה. את המים יש להוסיף בהדרגה לפי הצורך. עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר כ-15 דקות.

המלית:

  1. ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים את הבצלים כ-5 דקות. מסירים מאש ומצננים.
  2. מוסיפים את כל שאר חומרי המלית ומערבבים לעיסה אחידה.
  3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה. מרפדים בו את התבנית, כולל הדפנות, ומהדקים היטב את הבצק. מסירים את העודפים ושומרים בצד. משהים במקרר כ-10 דקות.
  4. יוצקים את תערובת הבצלים מעל הבצק, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-35 דקות, עד הזהבה.

תגובות

Silence is Golden