קיש גבינה, מנגולד ונענע

|

קונדיטור בן עמי ברתיני-שביט

הקיש הזה הוא דוגמה טובה למנה שכיף להתחיל בה את הבוקר. עלי המנגולד והנענע הירוקים, המשולבים בתערובת של גבינות מלוחות ותבלינים, מקנים לקיש טעם מיוחד

צלם: שירן כרמל

החומרים לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

לקלתית:
קלתית קיש אפויה אפייה חלקית, לפי המתכון הבסיסי

למלית:

  • 500 גרם מנגולד שטוף ומיובש, העלים קצוצים גס והגבעול קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 ביצים
  • 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 80 גרם גבינה בולגרית, מגוררת
  • 2 כפיות נענע, קצוצה גס
  • 1/4 כפית זרעי כוסברה, טחונים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט, טחון
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מטגנים במחבת בשמן זית על אש בינונית את גבעולי המנגולד כדקה-שתיים. מוסיפים מעט מים וממשיכים לבשל עד ריכוך. מוסיפים את העלים ומקפיצים מעט. מסננים מהשמן.

2. מערבבים בקערה את המנגולד המסונן עם הביצים, השמנת החמוצה, הגבינה הבולגרית, הנענע והתבלינים. מוזגים את התערובת על הקלתית.

3 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות עד שהבלילה יציבה והבצק אפוי לגמרי.

תגובות

Silence is Golden