קלצונה עם טונה, אנשובי וזיתים

עם בצק בסיסי להכנת פיצה, אל תגבילו את עצמכם לפיצה בלבד. הרחיבו אופקים! נסו את המתכון הבא להכנת קלצונה עם גבינה, טונה, אנשובי וזיתים

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-4 קלצונות:

  • 1/2 מכמות הבצק הבסיסי (לפי המתכון)
  • 1 כוס רוטב עגבניות
  • 1 קופסת שימורי טונה, מסוננת מנוזלים
  • 1 קופסת שימורי אנשובי (לא חובה)
  • 1/2 בצל סגול, פרוס
  • 1/3 כוס זיתי קלמטה, מגולענים ופרוסים
  • 1/2 כוס גבינת מוצרלה, מגוררת
  • לציפוי (לא חובה):
    • 1 ביצה, טרופה
    • מעט קצח

 

אופן ההכנה:

  1. מרדדים את הבצק וקורצים ממנו 4 עיגולים בקוטר 16 ס"מ כל אחד. מורחים רוטב עגבניות על גבי מחציתו של עיגול הבצק המרודד.
  2. מניחים מעל הרוטב את הטונה, האנשובי, הבצל והזיתים ומפזרים מעל את גבינת המוצרלה.
  3. סוגרים את הבצק לצורת חצי ירח ומהדקים את הקצוות היטב באצבעות. מורחים את הבצק בביצה ומפזרים מעל קצח. חורצים בבצק בעדינות בסכין חדה 3-2 פסים.
  4. מניחים את הקלצונות על רשת מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד ששולי הבצק מזהיבים.